Užas u Grčkoj: Zemlju zadesila ekološka katastrofa (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Sep.2017, 23:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Užas u Grčkoj: Zemlju zadesila ekološka katastrofa (FOTO)

Kupanje na plažama nije preporučljivo

Fotografija koju je uslikao belgijski fotograf Maks Giselink najbolji je dokaz ekološke katastrofe koja se dogodila u Atini.

GRČKO MORE POCRNELO: Jeziva nesreća preti da uništi turizam čuvenom ostrvu (VIDEO)

Naime, belgijski fotograf slikao je jednu ženu dok izlazi iz mora na plaži u poznatom atinskom naselju Paleo Faliru.

Boljeg dokaza o ekološkoj katastrofi koja je zadesila obalu Atine nema, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << budući da je žena izašla iz mora prelivena mazutom.

Pre desetak dana mali grčki tanker "Agia Zoni II", dugačak 91 metar, potonuo je iz nepoznatog razloga neposredno pošto je nedaleko od Pirejske luke isplovio s tovarom od 2.200 tona i 340 tona dizel-goriva za brodove. Mazut je najpre u utorak stigao do obale obližnjeg ostrva Salamine, kod kojeg je potonuo brod.

Čišćenje bi moglo da potraje četiri meseca, a kupanje na plažama Atine i Pireja nije preporučljivo.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.