Izvor: RTS, 20.Jun.2021, 20:58

Uspela generalna proba u Grčkoj, "orlovi" spremni za olimpijske kvalifikacije

Košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je Akropolis kup u Atini, pobedom nad domaćom selekcijom Grčke 75:64. Ekipa Igora Kokoškova, iako u nekompletnom sastavu, pokazala da je spremna za turnir Olimpijskih kvalifikacija, koji se igra u Beogradu od 29. juna do 4. jula.
Posle pobeda nad Portorikom i Meksikom, košarkaška selekcija Srbije savladala je i Grčku 75:64, u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << trećem kolu Akropolis kupa, i na taj način osvojila turnir u Atini.

"Orlovi" su igrali bez nekolicine standardnih reprezentativaca, ali su pokazali da ne treba da budemo zabrinuti za budućnost srpske košarke.
U odsustvu Jokića, Bogdanovića, Teodosića, u prvi plan izbili su neki mlađi igrači, pre svih Ognjen Dobrić, Aleksa Avramović i Filip Petrušev, koju su vodili ekipu selektora Kokoškova do pobede nad Grčkom.
"Heleni" su bili ravnopravan protivnik u prvom poluvremenu i to najviše zahvaljujući velikom broju grešaka srpskog tima (čak osam izgubljenih lopti u prvoj deonici), ali je onda Srbija dodala gas i došla do lake pobede.
Ognjen Dobrić vezao je sedam poena na startu treće deonice, a onda su mu se priključili Avramović i Petrušev, što je, uz znatno angažovaniju odbranu, donelo veliku prednost srpskom timu.
Srbija je treću četvrtinu rešila u svoju korist 23:11, u poslednjoj deonici imala i 17 poena prednosti 64:47, ali su Grci u finišu meča uspeli da ublaže poraz.
U presudnim trenucima svoj kvalitet su pokazali i oni najsikusniji – Bjelica, Marjanović i Jović.
Dobrić i Avramović meć su završili sa po 18 poena, dok je najbolji u grčkom timu bio Mitoglu sa 17.
Selekciju Srbije očekuju najvažniji mečevi u godini – Olimpijski kvalifikacioni turnir u Beogradu, koji se igra od 29. juna do 4. jula.
Sve mečeve sa tog turnira moći ćete da gledate u direktnim prenosima na programima RTS-a.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Utisci Igora Kokoškova: Identitet, borbenost, fizikalnost, energija koja se nikada ne dovodi u pitanje…

Izvor: MozzartSport.com, 20.Jun.2021

Zadovoljan je generalno selektor Srbije igrama nacionalnog tima na Akropolis Kupu..Srbija je dominirala na Akropolis Kupu u Atini. Tri utakmice - tri pobede. Ova poslednja protiv Grčke posebno može da raduje...Deluje da se stvaraju određeni automatizmi, a na sve to naša selekcija nije bila kompletna,...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.