Evropa: Uslovi za ulazak u Grčku nepromenjeni do 1. oktobra; Rusija beleži rekordan dnevni broj umrlih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Sep.2021, 10:34

Evropa: Uslovi za ulazak u Grčku nepromenjeni do 1. oktobra; Rusija beleži rekordan dnevni broj umrlih

Aktuelne mere i uslovi za ulazak u Grčku nisu se promenili i danas su produženi do 1. oktobra. Prema odluci Vlade Grčcke, svi posetioci "bez obzira na državljanstvo i način ulaska u zemlju ", kao i u protekla četiri meseca, imaju četiri mogućnosti, u odnosu na dokumente koje je potrebno priložiti i odnose se na Kovid-19.

Kako je prenela agencija MIA, ulazak je i dalje moguć uz negativan antigenski test na >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kovid-19, star najviše 48 sati pre dolaska u Grčku ili uz negativan PCR test, koji je urađen tokom poslednjih 72 sata pre dolaska.

Odobren je ulazak i u slučaju kompletne imunizacije protiv korona virusa, uz potvrdu o vakcinaciji, pod uslovom da je prošlo 14 dana od revakcinacije ili uz potvrdu da je osoba preležala kovid-19, u periodu od najmanje 30, a najviše 180 dana od putovanja.

Ove obaveze važe za odrasle i za maloletnu decu od 12 godina i stariju, a sva lica (važi i za decu bez obzira na godište) koja ulaze u Grčku moraju prethodno popuniti elektronski obrazac prijave - Pašenger Location Form, preko sajta https://travel.gov.gr/ (najmanje 24 časa pre ulaska u Greku) - i pri ulasku prezentovati dobijeni kod.

Licima koja ulaze u Grčku, prema važećim merama, biće urađeno nasumično testiranje na osnovu zdravstvenog algoritma, a za sve putnike, bez obzira na nacionalnost i način ulaska, koji u Grčku stižu iz sledećih zemalja: Egipat, Albanija, Argentina, Severna Makedonija, Bugarska, Brazil, Gruzija, Kuba, Ujedinjeni Arapski Emirati, Indija, Kina, Libija, Maroko, Pakistan, Rusija i Turska, a koji prilažu samo negativan test, kao uslov za ulazak je negativan rezultat obaveznog PCR testa i brzog testa na ulaznim tačkma u Grčkoj.

Obavezno testiranje se ne odnosi na one koji imaju važeću potvrdu o vakcinaciji od koje je prošlo 14 dana od druge doze ili potvrdu da su preležali bolest u proteklih šest meseci.

Evropski digitalni Kovid sertifikat i dalje je četvrta alternativna mogućnost ulaska u Grčku.

Orban: Uvođenje lokdauna ne bi bio fer prema vakcinisanima

Premijer Mađarske Viktor Orban rekao je danas da bi novi lokdauni zbog kovida bili nepravedni prema šest miliona ljudi koji su revakcinisani, ali ukoliko bi ikakve restrikcije bile uvedene, onda bi imunizacioni sertifikat imao važnu ulogu.

Orban je rekao da postoji određen otpor da vakcinacija bude obavezna i da je najbolje što je moglo da se uradi to da se načini vakcinacija za zdravstvene radnike obaveznom, dok se privatnici ohrabruju da od svojih zaposlenih traže da se imunizuju, prenela je agencija MTI.

Kako je naglasio za nacionalni radio, Mađari ne bi voleli da im se vlada meša u lična pitanja, i "vlada je to primila k znanju".

Povodom 4.Demografskog samita koji je održan juče u Budimepšti, Orban je rekao da su pitanja industrije, zelenila, digitalizacije važna, ali da budućnost leži u deci.

"Ako želimo da vidimo našu zemlju kao deo Evrope, moramo imati porodice i dete. Zapad trenutno nije samoodrživ", rekao je Orban.

Kada je reč o pitanjima LGBTQ zajednice, Orban kaže da ih razume.

"I njima je potrebno mesto pod suncem. Međutim, ne može se zakon uvoditi na osnovu izuzetaka. Ne prihvatamo da oni žele da podižu našu decu. Mi ćemo ih podizati", rekao je mađarski premijer.

Rusija beleži rekordan dnevni broj umrlih od korona virusa

Rusija je zabeležila rekordnih 828 preminulih od posledica korona virusa u poslednja 24 časa.

Do sada je u Rusiji od korona virusa ukupno umrlo oko 202.273 ljudi, a već četvrti dan za redom broj umrlih je veći od 800, piše Tas s.

Raste i broj novih slučajeva infekcije.

U poslednja 24 časa prijavljeno je 21.379, pa je ukupan broj infekcija 7.376.374 od početka pandemije, saopštio je danas krizni štab Rusije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Uslovi za ulazak u Grčku

Izvor: B92, 24.Sep.2021

Aktuelne mere i uslovi za ulazak u Grčku nisu se promenili i danas su produženi do 1. oktobra

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.