Izvor: Radio 021, 15.Jun.2020, 11:58

Uprkos najavama, u Grčku ipak još ne može iz Severne Makedonije

Prelaz Evzoni između Severne Makedonije i Grčke biće zatvoren do 30. juna.

Kakopišu "Blic" i "Novosti", to znači da se u Grčku do tada može ići samo preko Bugarske.

Grčki ministar turizma Haris Teoharis je najavio da će se granice za turiste otvarati u dve faze.

"Danas će biti otvoreni granični prelazi ka Bugarskoj, a za 15 dana, odnosno 1. jula, ka Albaniji i Severnoj Makedoniji", rekao je Teoharis, a prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << grčka TV Skaj.

Da je neizvesno da li će srpski turisti koji krenu preko Severne Makedonije moći od večeras da ulaze u Grčku, potvrdio je i Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija (JUTA).

"Nezvanična informacija za Grčku je da će otvoriti granice za naše turiste, a za Severnu Makedoniju tek 1. jula. Za srpske turiste biće otvoren granični prelaz Evzoni. Za sada nema protokola za zadržavanje duže od pet sati u Makedoniji, a verujem da neće biti problem ako tih pet sati istekne dok smo već u redu na graničnom prelazu. Očekujemo da danas, evantualno sutra, imamo sve detalje", rekao je Seničić za Pink.



Ovo su potvrdili i turistički radnici iz Grčke.

"Danas je otvorena samo granica sa Bugarskom. Ljudi su požurili i i stigli ranom zorom, ali nisu računali sa tim da karantin nije obavezan za one koji ulaze tek od 12 časova pa nadalje. Mnogi su odlučili da ostanu tu i sačekaju 12 časova, pa su se stvorili redovi i gužve. Gužva se stvara i zbog toga što je u ovom trenutku jedino preko Bugarske moguće ući u Grčku. Granice sa Turskom, Albanijom i Severnom Makedonijom su i dalje zatvorene, a da li će se to promeniti u toku dana ostaje nam da sačekamo i vidimo. Zvanične odluke o otvaranju i dalje nema, a na granici nam kažu da je obaveštenje o otvaranju granice sa Bugarskom 1. juna stiglo bukvalno nekoliko minuta pre otvaranja, pa kažu da nije isključeno da se i sada tako desi sa Evzonijem", poručila je Ana Nikolić sa portala "Nikana" koji se bavi turizmom u Grčkoj.

Autor: Blic, Novosti

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.