Uhapšeno 6 osoba i privedeno 40 posle sukoba mladih u Solunu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Sep.2021, 15:44

Uhapšeno 6 osoba i privedeno 40 posle sukoba mladih u Solunu

Policija na severu Grčke uhapsila je danas šest i privela najmanje 40 osoba posle sukoba u kojima su učestvovali mladi, koji su ušli u srednju stručnu školu u Solunu i bacali molotovljeve koktele, baklje i kamenje na učesnike skupa protiv reformi vladinog obrazovanja.

Uhapšeni mladići imali su podršku ekstremno desničarske političke grupe dok su skup organizovale levičarske studentske grupe protiv reformi vladinog obrazovanja, prenosi AP.

Sukobi su >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se dogodili dok je nastava u školi bila u toku, a gde je policija morala da upotrebi suzavac da bi razbila nasilne demonstracije.

Omladinsko krilo ekstremno desničarske, zabranjene grupe "Zlatna zora" ranije je izrazilo podršku kontra demonstracijama.

Nije poznato da li je među napadačima bilo učenika škole, piše portal Katimerini i dodaje da su dva učenika povređena i zbrinuta u bolnici.

Oglasila se i "Zlatna zora" koja je čestitala napadačima na izvedenom napadu.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Grčka policija uhapsila više desetina mladih posle napada desničara na levičarski skup

Izvor: Danas, 29.Sep.2021

Grčka policija je danas u Solunu uhapsila najmanje 46 osoba posle sukoba koji su izazvali mladići podržani od ekstremno desne stranke Zlatna zora.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.