NEREDI NA TURSKO-GRČKOJ GRANICI: Migranti nadiru, suzavci i šok bombe na sve strane! Erdogan ih šalje autobusima? (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Feb.2020, 17:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEREDI NA TURSKO-GRČKOJ GRANICI: Migranti nadiru, suzavci i šok bombe na sve strane! Erdogan ih šalje autobusima? (VIDEO)

Ankara neće više zaustavljati sirijske izbelice na putu ka Evropi. Kako javljaju turski mediji, hiljade migranata krenulo je kroz severozapadnu Tursku ka granici sa Grčkom i Bugarskom.

Na snimku se vide izbeglice koje su ka EU krenule autobusom.

Turska policija, oblaska straža i granična policija dobile su naređenje da ne zaustavljaju migrante i izbeglice da preko kopna ili mora prelaze u Evropu. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Migranti su se takođe okupili u zapadnoj Turskoj s ciljem da brodom dođu do grčkog ostrva Lezbos. Zvanična Ankara očekuje nove izbeglica iz Idliba.

U međuvremenu, oglasio se grčki premijer Kirijakos Micotakis koji je rekao da su migranti pokušali nelegalno da prodru iz Turske u Grčku  i obećao da to neće dozvoliti.

- Značajan broj migranata i izbeglica okupio se u grupe na grčko-turskoj granici  i pokušali su da nelegalno uđu u zemlju. Želim da budem jasan: nelegalan ulazak u Grčku neće biti dozvoljen. Podižemo nivo bezbednosti naših granica - rekao je on.

#Greek police fire tear gas at #Syrian refugees who came from #Turkey and try to enter #Greece pic.twitter.com/eu78lOKsJE

— Hoshang Hasan 🔆 (@HesenHoseng) February 28, 2020

Grčki premijer je dodao da njegova zemlja nema nikakvu odgovornost za tragične događaje u Siriji i da neće ispaštati zbog posledica tuđih odluka.

VIDEO: #Erdogan begins bussing young economic migrants from #Istanbul to #Edirne, close to #EU 🇪🇺 border crossings with #Greece and #Bulgaria, for their onward journey to the promised land 🇩🇪 pic.twitter.com/0mb14suAV1 #turkiye 🇹🇷 #turkey #Merkel #syria #idlib

— Sam Pye (@freddie1999) February 28, 2020

 - Informisao sam Evropsku uniju o situaciji - rekao je on.

Live from #Turkey - #Greece border as #Syrian refugees en route to #Europe

LIVE: https://t.co/ssEMYwu6q6 pic.twitter.com/PwFdtoiTce

— Ruptly (@Ruptly) February 28, 2020

Ankara je prethodno donela odluku da više ne ztadržava izbeglice iz Sirije i da ih pusti put Evrope.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.