Izvor: MozzartSport.com, 06.Avg.2020, 16:21

UEFA: Poljska, Mađarska, Grčka i Kipar moguće destinacije za neutralni teren

Razmatraju se načini na koji takmičenja mogu da se nastave

UEFA je danas imala sastanak sa 55 nacionalnih asocijacija putem video-linka, kako bi se pričalo o temama vezanim za restart takmičenja pod okriljem ove organizacije. A sve u svetlu događaja vezanih za virus korona.

Kada su klupska takmičenja u pitanju, diskusija je bila fokusirana na nadolazeće kvalifikacione runde za Ligu šampiona i Ligu Evrope, a tiče se ograničenja u putovanju i pozitivnih testova >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << koji bi mogli da imaju uticaj na nastavak takmičenja.

Ističe se da bi u pojedinim slučajevima neki mečevi, kako bi se povinovali restrikcijama putovanja i karantina, mogli igrati u neutralnoj zemlji, odnosno stadionu.

UEFA se zato zahvalila četiri zemlje na saradnji, a to su Poljska, Mađarska, Grčka i Kipar. Što znači da bi oni mogli da ponude neutralne stadione za pojedine utakmice. I ne samo stadione, već i logističku pomoć prilikom putovanja.

Podsetimo kako je UEFA definisala celu stvar sa igranje na neutralnom stadionu.

Ako, bez obzira na ograničenja, dođe do meča koji ne može da se igra na terenu domaćina, klub domaćin mora da pronađe neutralan teren. Stadioni na neutralnim lokacijama omogućiće većini timova putovanja bez ograničenja. Ukoliko se meč igra u neutralnoj zemlji zbog ograničenja putovanja, domaćin mora da se obrati jednom od stadiona kako bi organizovao utakmicu. Domaćin plaća zakup stadiona i sve vezane troškove za meč. Međutim, ukoliko zahtev za odigravanjem meča na neutralnoj lokaciji bude zahtev državnih organa gostujućeg tima , tada će oba kluba snositi jednake troškove“, stajalo je u saopštenju UEFA.

Srpske predstavnike u Evropi čekaju nikada „luđe“ kvalifikacije, s obzirom na to da će se u prva tri kola, zbog pandemije virusa korona, igrati samo jedna utakmica.

Žreb za prvo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona na programu 9. avgusta, dok će se dan kasnije izvačiti parovi za drugo kolo istog takmičenja, odnosno preliminarnu rundu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Još nije poznato od kog kola će Crvena zvezda početi novi napad na Ligu šampiona. Ukoliko Juventus eliminiše Lion, a Barselona Napoli, tim Dejana Stankovića će evropsku sezonu početi od drugog kola, zakazanog za 25. avgust. Crveno-beli bi u toj rundi imali status povlašćenog tima.

Partizan i TSC će evropsku odiseju početi 25 ili 26. avgusta kao učesnici prve runde kvalifikacija za Ligu Evrope. Vojvodina, kao osvajač kupa, je u nešto boljoj situaciji. Lale će na teren tek od 17. septembra.

UEFA ističe da prati situaciju širom Evrope i da će do početka kvalifikacija gledati da li postoji šansa da se igranje pred praznim tribinama barem delimično ukine.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.