U Skoplju mirno, ali policija patrolira (FOTO)

Izvor: Mondo, 18.Jun.2018, 09:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Skoplju mirno, ali policija patrolira (FOTO)

Ispred Skupštine Makedonije jutros je mirno nakon sinoćnih masovnih protesta opozicije i građana, koji se protive potpisivanju sporazuma sa Grčkom o promeni imena te bivše jugoslovenske republike u "Republika Severna Makedonija."

Tokom protesta je povređeno sedam policajaca, a 25 demonstranata privedeno, dok su dve građanke povređene.

Barikade su uklonjene, a saobraćaj na ulicama oko zgrade >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << parlamenta je normalizovan.

Haos zbog "Severna": Šok bombe, kamenje i suzavac

Skopska tv Telma javila je da je prisutan manji broj pripadnika policije.

Prema informacijima iz Urgentnog centra dve žene su zadobile lakše povrede.

Sporazum o promeni imena Makedonije potpisali su juče zvaničnici Atine i Skoplja.

Sporazum su u mestu Psarades na grčkoj obali Prespanskog jezera šefovi diplomatija Grčke i Makedonije Nikos Kocijas i Nikola Dimitrov, u prisustvu premijera Aleksisa Ciprasa i Zorana Zaeva.

ZA ISTORIJU: Potpisan sporazum! (FOTO, VIDEO)

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

U Skoplju jutros mirno, nakon masovnih demonstracija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jun.2018

Ispred Skupštine Makedonije jutros je mirno nakon sinoćnih masovnih protesta opozicije i građana, koji se protive potpisivanju sporazuma sa Grčkom o promeni imena te bivše jugoslovenske republike u "Republika Severna Makedonija", jutros je mirno...Tokom kojih je sedam policajaca povređeno, 25 demonstranata...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.