U Grčkoj zbog epidemije simbolična proslava državnog praznika

Izvor: Beta, 28.Okt.2020, 19:29

U Grčkoj zbog epidemije simbolična proslava državnog praznika

Državni praznik "Dan Ne!" - povodom odbacivanja ultimatuma fašističke Italije 1940. godine Grčkoj da se preda, danas je prvi put obeležen samo svečanim preletima formacija vojnih aviona i helikoptera nad Atinom i drugim većim gradovima, dok zbog epidemije nije bilo tradicionalnih parada vojske i djaka.U Grčkoj je broj potvrđenih slučajeva korona virusa iznad rekordnih 1.250 dnevno, uz po više od 10 umrlih. Ukupan broj potvrđenih slučajeva je veći od 32.700, sa 593 smrtna slučaja medju ukupno 11 miliona stanovnika.U svom govoru podovom praznika, premijer Kirijakos Micotakis apelovao je na Grke da, kao 1940. godine, jedinstvo i solidarnost pokažu "i danas, kada se naša zemlja suočava s drugačijim izazovima od onih sa kojima se suočavala pre 80 godina".Micotakis je rekao da "moramo imati iste vrline koje su tada činile Grčku: nacionalno jedinstvo, optimizam, solidarnost".U Solunu su vlasti sprečile pedesetoro ljudi koji su, uprkos zabrani okupljanja zbog pandemije, pokušali da kroz centar grada prodefiluju u uobičajenom paradnom maršu povodom praznika.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Nove mere u Grčkoj, Solun u crvenoj zoni

Izvor: Danas, 29.Okt.2020, 16:24

Solun, drugi po veličini grad u Grčkoj, danas je ušao u "crvenu" zonu, rekao je premijer Kirijakos Micotakis, koji bi u petak trebalo da najavi "vanredne" mere koje će biti na snazi narednih mesec dana zbog drugog talasa korona virusa.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.