U Grčkoj uhapšen neonacistički poslanik optužen za izdaju

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Jun.2018, 15:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Grčkoj uhapšen neonacistički poslanik optužen za izdaju

Grčka policija saopštila je danas da je uhapsila neonacističkog poslanika u bekstvu Konstantinosa Barbaruzisa, optuženog za izdaju pošto je pozvao na vojnu intervenciju protiv sporazuma Atina-Skoplje o promeni imena Makedonije.

Poslanik je uhapšen u domu prijatelja gde se krio na periferiji Atine, a pobegao je u petak nakon što je za njim izdat nalog za hapšenje.

Barbaruzis je tokom rasprave u parlamentu o sporazumu s Makedonijom pozvao vojsku da uhapsi >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << predsednika države, premijera i ministra odbrane i da "njihove glave" odnese na granicu između dve zemlje.

Poslanik stranke Zlatna zora je potom isključen iz parlamentarne grupe koja sada ima 15 poslanika koji se zbog raznih izjava redovno isključuju iz parlamentarnih rasprava.

Ekstremna desnica u Grčkoj žestoko je reagovala protiv sporazuma juče potpisanog u Prespi, prema kojem će novi naziv Makedonije biti Republika Severna Makedonija.

Sporazum kojim je rešen dugodecenijski spor između dve zemlje, predviđa i promenu Ustava i referendum u Makedoniji, dok će Grčka prestati da sprečava prijem Makedonije u NATO i početak njenih pregovora o pristupanju EU.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.