U GRČKOJ ALARMANTNO STANJE: Raste broj obolelih od korona virusa, jedan deo zemlje POSEBNO UGROŽEN

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Avg.2020, 08:22

U GRČKOJ ALARMANTNO STANJE: Raste broj obolelih od korona virusa, jedan deo zemlje POSEBNO UGROŽEN

Najveći dnevni broj novoobolelih zabeležen je 21. aprila, kada je bilo 156.

Broj zaraženih korona virusom u Grčkoj premašio je 5.000, nakon što je dnevni broj novozaraženih proteklih nedelja počeo ponovo da raste.

U poslednja 24 sata prijavljena su 153 nova slučaja, pa je ukupan broj zaraženih porastao na 5.100, a preminulo je 210 osoba.

Služba civilne zaštite uvela je večeras stroge >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << mere na turističkom ostrvu Paros nedaleko od Atine, a koje će biti na snazi u narednih 10 dana.

Rad barova, restorana i klubova je ograničen do 19 sati, a maske su obavezne u svim zatvorenim i otvorenim prostorima.

Sva okupljanja ograničena su na deset ljudi, a žurke, ulični marketi, sajmovi i religiozni skupovi su zabranjeni.

Grčka - nove mere

Od petka, 7. jula, uveče stupa na snagu zabrana grčkih vlasti o prelasku svih kopnenih graničnih prelaza prema Gračkoj od 23.00 do 07.00.

Agencija BTA izveštava da je iz zabrane izuzet samo prelaz Kulata-Promahon na granici sa Bugarskom.

Predstavnik grčke vlade Stelios Pecas najavio ovu novu restrikciju uz obrazloženje da je uvedena zbog povećanja broja zaraženih od korona virusa.

Grčke vlasti su zabranile ulazak u zemlju tokom noćnih sati preko prelaza Kakavia na granici sa Albanijom, ali je ova mera, nešto kasnije, uvedena za sve kopnene prelaze osim pomenutog Kulata-Promahon na granici sa Bugarskom.

U Brazilu najkritičnije

U Brazilu je u poslednja 24 sata potvrđeno 53.139 novih slučajeva korona virusa, a preminulo je 1.237 osoba, saopštio je ministarstvo zdravlja.

Brazil je druga zemlja na svetu po broju inficiranih i preminulih, posle SAD.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.