Izvor: Southeast European Times, 20.Mar.2011, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska i Grčka pažljivo prate situaciju u Libiji

20/03/2011

ANKARA, Turska -- Ministar inostranih poslova Ahmet Davutoglu u subotu (19. mart) je telefonom razgovarao sa svojim američkim i britanskim kolegama Hilari Klinton i Vilijamom Hejgom, sa kojima je razmotrio nove događaja u Libiji. Članica NATO-a Turska pažljivo prati situaciju i pružiće „neophodan i odgovarajući“ dopinos operaciji, navodi se u saopštenju ministarstva inostranih poslova u Ankari.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times <<
Francuske, britanske i američke snage u subotu su počele napade na Gadafijeve sisteme vazdušne odbrane. Vazdušni napadi su pokrenuti posle hitnog sastanka u Parizu između EU, SAD i arapskih zvaničnika. Međunarodna zajednica je rešena da sprovede Rezoluciju 1973 Saveta bezbendosti UN da bi se zaštitili civili u Libiji, rekao je grčki premijer Jorgos Papandreu posle sastanka.

Prve vazdušne napade izveli su francuski borbeni avioni, koji su uništili više oklopnih vozila u blizini Bengazija. Libijski diktator Muamer Gadafi ošto je kritikovao, kako je rekao, „međunarodnu agresiju“ i obećao osvetu. (CNN Turk, Vatan, Trend, BBC, ANA-MPA, Radio Slobodna Evropa, RFI – 19.3.2011)
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.