Turci ispustili Amerikance, šokantni porazi Grčke i Nemačke! (VIDEO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Sep.2019, 17:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turci "ispustili" Amerikance, šokantni porazi Grčke i Nemačke! (VIDEO)

Reprezentacija SAD savladala je selekciju Turske nakon velike borbe i produžetka sa 93:92 u drugom meču Grupe E. Turci su u dva navrata propustili šansu da nanesu prvi poraz Americi još od 2006. godine.

Publika u Šangaju prisustvolala je najzanimljivijem meču u dosadašnjem toku Svetskog prvenstva. Selekcija Turske umalo je ostvarila istorijski uspeh u meču sa Amerikom.

Reprezentacija SAD stavljena je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na velike muke protiv uvek neugodne i uporne Turske, koja je u dva navrata bila nadomak pobede, ali nisu uspeli da pogode slobodna bacanja i upišu pobedu.

Tim Grega Popoviča bolje se snašao u završnici, pošto je sa linije za slobodna bacanja izborio produžetak, a potom na isti način i pobedio.

Turci su imali vođstvo od dva poena i bili nadomak pobede u regularnom delu, ali je Osman napravio faul u poslednjoj sekundi pri šutu Tejtuma za tri poena. Mladi košarkaš Bostona pogodio je dva od tri slobodna bacanja i izborio produžetak.



Ogromna borba usledila je u dodatnih pet minuta, ali je ishod bio gotovo identičan kao i u regularnom delu. Turci su vodili sa dva poena prednosti u poslednjim momentima, uspeli da ukradu loptu, izbore nesportsku grešku, ali i da promaše čak četiri slobodna bacanja.

Na drugoj strani Amerika je uspela da istrči kontru i izbori dva slobodna bacanja, a oba je precizno izveo Midlton.

Upravo je Midlton bio najefikasniji u redovima pobedničkog tima sa 15 poena, a pomoć je imao u Volkeru koji je dodao 14.

U redovima Turske istakli su se Ilijasova sa 23, Mahmatoglu sa 18 i Osman sa 15 poena.

Meč je obeležila i povreda Džejsona Tejtuma, koji je bio iznet sa parketa dvorane u Šangaju.

SAD je upisala i drugu pobedu, pošto su u prvom meču bili bolji od Češke, dok je Turska nakon pobede nad Japanom upisala prvi poraz.

Janis i Argonauti nemoćni protiv Varežaa i Aleksandra Petrovića

Košarkaši Brazila iznenađujuće savladali Grčku rezultatom 79:78 iako su na poluvremenu imali dvocifren zaostatak.

Grčka je bolje otvorila meč i na poluvremenu imala deset poena razlike. Jorgos Printezis je briljirao, Janis je nešto slabije ušao u meč i brzo došao do tri faula. Na poluvremenu deset poena prednost za Grke - 40:30.

Ali, Brazilci su se, pod vođstvom Aleksandra Petrovića, razigrali u nastavku, Anderson Varežao je bio nezaustavljiv, a Grci nisu imali rešenje ni za Barbosu.

U poslednjem minutu je dosuđena nesportska Rafi Luzu, a Papanikolau je iskoristio dva bacanja, a onda je Printezis pogodio trojku za izjednačenje.



Varežao je u poslednjem napadu Brazila doneo prednost - 78:76, ali su Grci imali poslednji posed na meču.

Ipak, Adetokunbo je promašio zakucavanje a potom napravio faul.

Barbosa je promašio jedno bacanje, a onda je Slukas fauliran na svojoj polovini, što su sudije okarakterisale kao faul pri pokušaju šuta.

Slukas je imao tri bacanja za produžetak. Pogodio je prva dva, ali promašio treće.

Varežao je bio najefikasniji sa 22 poena, Souza je dodao 15 a Barbosa 12. Printezis je ubacio 20 poena za Grčku, Kalates 16, a Adetokunbo 13.

Novi poraz Crne Gore, "Bumersi" rutinski sa Senegalom

Reprezentacija Crne Gore upisala je i drugi poraz u isto toliko mečeva na Svetskom prvenstvu u Kini, pošto je od njih bolja bila selekcija Novog Zelanda 83:93. Rutinska pobeda Australije protiv Senegala 81:68.

"Sokoli" su pružali razočaravajuću partiju protiv Novog Zelanda, koji je veći deo meča bio u prednosti.



Najefikasniji u pobedi bili su Kori Vebster sa 25 i Fotu sa 20 poena, dok je Taj Vebster dodao 11. U redovima Crne Gore istakli su se Ivanović sa 18 i Vučević sa 15 poena, dok je Dubljević dodao 13 poena.

Novi Zeland je nakon poraza od Brazila upisao prvu pobedu, dok je Crna Gora poražena ranije od Grčke.

U drugom meču Grupe H Australija je rutinski savladala Senegal sa 81:68 (18:16, 18:17, 24:17, 21:18).

"Bumersi" su tako ostvarili drugu pobedu i za konačan plasman u grupi igraće protiv Litvanije u četvrtak.



Najefikasniji u redovima Australije bili su Peti Mils sa 22 i Džo Ingls sa 17 poena. Za Senegal, kome je ovo drugi poraz, Dalmeida je upisao 14 poena.

Dominikana šokirala Nemce, Češka bolja od Japana

Reprezentacija Nemačke poražena je od selekcije Dominikanske republike na Svetskom prvenstvu u Kini sa 70:68. Češka je sa 89:76 bila bolja od Japana.

Jedno od najvećih iznenađenja na Mundobasketu u Kini priredili su košarkaši Dominikane, koji su savladali Nemačku u Grupi G.



Viktor Liz i Eloj Vargas vodili su svoju selekciju do pobede sa 17, odnosno 16 poena.

Najefikasniji u Nemačkoj bili su Denis Šruder sa 20 i Maodo Lo sa 12 postignutih poena.

Nemačka je u dva meča poražena u neizvesnim završnicama, pošto je u prvom bolja bila reprezentacija Francuske.

Dominikana je nakon Jordana, savladala i Nemce za maksimalan učinak u grupi, naredni meč igraju sa Francuzima.

Selekcija Češke je savladala reprezentaciju Japana.



Bohačik i Šilb su sa 22 poena predvodili evropsku ekipu do pobede. Najefikasniji u porazu Japana bili su Hačimura sa 21 i Vatanabe sa 15 poena.

Češka je nakon poraza od Amerike upisala prvu pobedu, dok Japan ima dva poraza.

Litvanci neumoljivi, Kanada razočarala

Reprezentacija Litvanije savladala je selekciju Kanade sa 93:73 u derbiju Grupe H. Kanada koja je pre početka prvenstva slovila za ozbiljnog kandidata za visok plasman je, posle dva poraza, bez šansi za prolaz u drugo kolo.

Litvanija je potpuno kontrolisala meč i bez većih poteškoća nadigrala Kanadu. Najefikasniji u pobedi bili su Valančunas i Ulanovas sa po 13 poena, 11 je postigao Kalnietis, dok su Grionis i Sabonis dodali po deset poena.

U poraženoj ekipi istakli su se Viltjer sa 24, Džozef sa 15 i Birč sa 12 postignutih poena.

Kanađani su poput meča sa Australijom uspeli da tri četvrtine drže otpor, ali se njihova igra ponovo raspala u poslednjoj deonici.

Nakon dva odigrana meča Litvanija je bez poraza, a Kanada bez pobede.

Francuska je više nego ubedljiva bila protiv Jordana u Grupi G (103:64).

Nando De Kolo vodio je "trikolore" do pobede sa 19 poena, a pomoć je imao u 16 poena Gobera.

Najefikasniji u redovima Jordana bio je Taker sa 20 poena, dok je Abas dodao 12.

Francuzi imaju maksimalan učinak nakon dva meča, dok je Jordan poražen i drugi meč.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.