To više nije čudo - to je Finska! Grci pred ponorom

Izvor: MozzartSport.com, 05.Sep.2017, 21:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

To više nije čudo - to je Finska! Grci pred ponorom

Koponen i Markanen razneli Helene, sada domaćin može i do prvog mesta u grupi

Finska je otkrila košarku i to na sjajan način! Definitivno, košarkaška reprezentacija ove zemlje pokazala je da više niko sme da je potceni. Finci su u Helsinkiju pobedili Grčku sa 89:77 u četvrtom kolu A grupe.

Tako je posle Francuske na listu skalpova Finske došla i selekcija Helena koja će u poslednjem kolu protiv Poljske igrati za plasman u osminu finala. A Finci bi mogli >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i do prvog mesta u grupi u slučaju pobeda nad Islandom i da Francuska dobije Sloveniju.

Peteri Koponen bio je najbolji strelac Finske sa 24 poena, a još jednu sjajnu partiju pružio je Lauri Markanen sa 17 poena i šest skokova.

U grčkoj reprezentaciji bolji od ostalih bio je Tanasis Adetokunbdo sa 17 poena, ali je ovaj momak u finišu napravio faul na Markanenu tako što ga je povlačeći za dres oborio na parket.

Usledila je nesportska lična greška, pa su Markanen i iskusni Raniko i Salin priveli meč kraju na oduševljenje domaće publike.

GRČKA - FINSKA 77:89

/14:23, 19:22, 19:22, 25:22/


GRČKA: Kalates 2, Burusis 1, Slukas 12, Papas 8, Papajanis, Printezis 7, Papanikolau 8, Mancaris 8, Agravanis 9, Papapetru 5, Bogris , Adetokunbo 17.

FINSKA: Koivisto, Huf 8, Li 6, Salin 7, Koti 4, Koponen 24, Nutinen 2, Raniko 14, Lindbom 5, Markanen 17, Vilson, Marfi 2.

(FOTO: FIBA)
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Finci ponovo oduševili, savladali i Grčku!

Izvor: Sportske.net, 05.Sep.2017

Reprezentacija Finske definitivno predstavlja najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg toka EuroBasketa što potvrđuje i večerašnja pobeda nad Grcima...Veliko iznenađenje napravila je reprezentacija Finske na startu Evropskog prvenstva pobedom nad Francuzima, ali je potom u utakmicama koje su usledile...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.