Tek što je rešen spor oko imena, Makedonija i Grčka ponovo u sporu zbog musake

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Feb.2019, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tek što je rešen spor oko imena, Makedonija i Grčka ponovo u sporu zbog musake

Tek što su rešile spor oko imena, Grčka i Makedonija su ušle u novi konflikt za koji je ovog puta kriv specijalitet musaka, objavio je turski Haberler (Vesti).

Kako piše dopisnik portala Faktor iz Atine, vlasnik jednog grčkog restorana Anastasis Pajpetis bio je šokiran kada je video na sajmu hrane u Nemačkoj da je musaka izložena u sklopu državnih simbola Makedonije.

"Oni musaku promovišu >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << kao makedonsku hranu. Ne samo to, već uz nju služe grčki jogurt i kafu kao svoje proizvode", izjavio je Pajpetis, koji je "alarmirao" grčke medije.

Grčki dnevnici objavili su fotografije koje prikazuju musaku pod imenom "Makedonska kuhinja - tradicija i ukus" na izložbenom štandu sa simbolima Makedonije.

Kao odgovor na ovo, vlasnik restorana tvrdi da je tradicionalni recept za musaku "apsolutno grčki“.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.