Šverc 16,5 tona cigareta iz Srbije zaustavljen u Severnoj Makedoniji

Izvor: Beta, 11.Jul.2019, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šverc 16,5 tona cigareta iz Srbije zaustavljen u Severnoj Makedoniji

Carinska uprava Severne Makedonije saopštila je danas da je na graničnom prelazu Tabanovce, sa Srbijom, sprečila nelegalno unošenje 16,5 tona cigareta namenjenih ilegalnoj prodaji na severnomakedonskom tržištu.Kako se navodi, 28. maja u teretnom vozilu je pronadjeno i zaplenjeno 1.000 paketa sa cigaretama, ukupne težine 15 tona, dok su 24. maja u jednom kombiju otkrivena 102 paketa sa cigaretama, težine oko 1,5 tona.Ukupno je zaplenjeno 11 miliona cigareta marki "ašima lakšori sajz" i "marbl de luks".Na granici sa Grčkom, carinici Severne Makedonije su 16. juna na prelazu Bogorodica zaplenili motorno vozilo u kojem su otkrili 130 paketa duvana u listu, neto težine 13 tona."Ukoliko bi se zaplenjene cigarete i duvan našli na severnomakedonskom tržištu, s obzirom da se radi o akciznoj robi, državni budžet bio bi oštećen za oko milion evra", navela je Carinska uprava Severne Makedonije.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

16,5 tona cigareta zaustavljeno iz Srbije za S. Makedoniju

Izvor: B92, 11.Jul.2019

Tabanovce -- Carinska uprava Severne Makedonije saopštila je da je na graničnom prelazu Tabanovce, sa Srbijom, sprečila nelegalno unošenje 16,5 tona cigareta...Cigarete su namenjene ilegalnoj prodaji na severnomakedonskom tržištu...Kako se navodi, 28. maja u teretnom vozilu je pronadjeno i zaplenjeno...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.