Sutra početak pregovora o paketu pomoći Grčkoj

Izvor: Akter, 26.Jul.2015, 17:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra početak pregovora o paketu pomoći Grčkoj

Predstavnici grčkih kreditora sutra u Atini počinju pregovore s grčkim vlastima o novom programu finansijske pomoći toj zemlji, saopštila je danas Evropska komisija

"Timovi stižu sutra i sastanci odmah počinju", izjavio je Frans presu neimenovani portparol Komisije.

Ostaju nejasnoće da li će sutra doći visoki predstavnici trojke - Evropske unije (EU), Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Evropske centralne banke (ECB).

Izvori bliski vlastima u Atini >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << saopštili su juče da visoki zvaničnici stižu večeras ali su kasnije naveli da neće doći do četvrtka.

U Atini se očekuju Deklan Kostelo iz EU, Rasmus Rifer iz ECB, Delia Velkulesku iz MMF-a i Nikola Đamarioli, šef Evropskog stabilizacionog mehanizma (ESM).

Grčki ministar finansija Euklidis Cakalatos zvanično je pred vikend zatražio novu kreditnu pomoć MMF-a kao novi korak u pregovorima s poveriocima.

Grčki parlament usvojio je u sredu uveče i drugi paket reformi koje zahtevaju poverioci kao preduslov za početak pregovora o novom višegodišnjem paketu kreditne pomoći.

Usvajanje tih mera je značilo da mogu početi pregovori o finalizaciji trećeg paketa kreditne pomoći Grčkoj, od najmanje 80 milijardi evra tokom tri godine, koji je u pregovorima s EU i MMF-om prihvaćen u načelu.

Očekuje se da bi ova pomoć mogla biti odbrena do 20. avgusta, kada dospeva isplata noviha rata dugova, veća od tri milijarde evra.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Grčka i kreditori u ponedeljak o paketu pomoći

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Jul.2015

Predstavnici kreditora i Grčke počeće 27. jula u Atini razgovore od trećem paketu pomoći toj zemlji, saopštili su danas zvaničnici Evropske komisije i MMF..."Timovi će stići u Atinu u ponedeljak i sastanci će odmah početi", saopštio je portparol Evropske komisije, prenosi AFP...U Atinu dolaze...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Novi razgovori sa Grčkom počinju danas

Izvor: Blic, 27.Jul.2015, 07:12

Predstavnici grčkih kreditora u Atini danas počinju pregovore s grčkim vlastima o novom programu finansijske pomoći toj zemlji, saopštila je Evropska komisija..."Timovi će stići u Atinu u ponedeljak i sastanci će odmah početi", saopštio je portparol Evropske komisije, prenosi AFP...Ostaju nejasnoće...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.