Stefanović: Vojna saradnja Srbije i Grčke biće podignuta na viši nivo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Feb.2021, 17:33

Stefanović: Vojna saradnja Srbije i Grčke biće podignuta na viši nivo

Ministar odbrane Nebojša Stefanović razgovarao je danas sa ambasadorom Grčke Jorgosom Dijakofotakisom i izrazio očekivanje da će saradnja u oblasti odbrane dostići nivo ukupnih odnosa dve zemlje.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, Stefanović je izrazio zahvalnost za kontinuiranu podršku Grčke u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije.

Ambasador Dijakofotakis >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << naglasio je da postoje značajni potencijali za kvalitativno unapređenje svih oblasti saradnje, dok je vojno-vojnu saradnju moguće intenzivirati ne samo na bilateralnom već i na multilateralnom planu.

Imajući u vidu aktuelno razmatranje ideje o obaveznom služenju vojnog roka u Srbiji, on je predložio i razmenu iskustava u toj oblasti, s obzirom da vojni rok u Grčkoj postoji i da će od maja ove godine biti produžen sa devet meseci na godinu dana.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Grčka nudi razmenu iskustava o služenju vojnog roka

Izvor: Vostok.rs, 04.Feb.2021

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović sastao se danas sa ambasadorom Republike Grčke Jorgosom Diakofotakisom.. Ministar odbrane istakao je, na početku sastanka, tradicionalno dobre i prijateljske odnose dveju zemalja. On je izrazio zahvalnost za kontinuiranu podršku Grčke...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.