Srpski turisti i ovog leta najviše u Grčku i Tursku

Izvor: RTS, 24.Feb.2018, 20:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski turisti i ovog leta najviše u Grčku i Tursku

U Beogradu je u toku Sajam turizma, jedna od najpopularnijih sajamskih manifestacija u našoj prestonici. Vole je i posetioci, a i izlagači. Ove godine ih je rekordnih 1.200 iz čak 55 država. Zemlja partner sajma je Grčka.
Sajmovi su privredne manifestacije, ali je Sajam turizma mnogo više od toga. To je mesto dobre zabave.

Atmosfera >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na sajmu je i radna i paradna. Jedni prodaju aranžmane, drugi kupuju, a ima i onih koji su došli samo da se prošetaju.
"Posetilaca ima mnogo više nego prošle godine, iako nam vreme baš nije išlo na ruku. Ono što naše turiste najviše interesuje jesu Grčka i Turska. Standardno", kaže  kaže Milan Lainović iz "Belvi travela".
"Ono što je prvo pitanje svakog posetioca je koliki su popusti, a mi smo svi predvideli velike popuste za ove dane sajma", kaže Andrej Todorović, predstavnik "Kontikija"
Ti popusti idu i do 50 odsto, a plaćanje na rate se podrazumeva.
Prvi put na Beogradskom sajmu turizma predstavila se i 12 hiljada kilometara udaljena Južnoafrička republika.
"Procenili smo da nam je tržište Srbije najvažnije u ovom delu Evrope. Turistima nudimo istinsku avanturu i vrhunske hotele", kaže Luselo Sehvaj iz Južnoafričke Republike.
Ovog juna Rusija je fudbalska prestonica sveta. Posle više godina i Srbija u društvu najboljih.
"Navijaćemo za vas. Srbi i Rusi su prijatelji, bratski narod. Svim posetiocima predstavićemo Rusiju i kao turističku zemlju", kaže Aleksej Aleksandrovič iz Turističko-sportske organizacije Moskve.
Regionalno predstavništvo Turističke organizacije Nemačke je već više godina u Beogradu, a Nemci su među najbrojnijim gostima naše zemlje.
"Berlinci u Beogradu odmah primete sličnost između dva grada, istu atmosferu. Kažu da ih Beograd neodoljivo podseća na Berlin od pre dvadesetak godina", kaže Kristijan Šoloi iz Turističke organizacije Nemačke.
Kada turistički radnici Srbije hvale svoju zemlju, onda im je to, uz istinsko uverenje, i poslovna obaveza, ali kada to čini jedan Kinez, onda je to neprocenjivo važno.
"Naziv mog internet portala na kojem informišem svoje sunarodnike o vašoj zemlji, najbolje govori šta ja o njoj mislim - Čarobna Srbija. Došao sam ovde pre dve i po godine da obiđem prijatelje. Zaljubio sam se u Srbiju i tu i ostao", kaže Bau Liu, "Amejzing Srbija".
Sajam turizma se zatvara sutra uveče. A onda slede meseci putovanja.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Grčka i Turska ponovo najpopularnija letovališta našim turistima

Izvor: Radio 021, 25.Feb.2018, 11:04

U Beogradu je u toku Sajam turizma, jedna od najpopularnijih sajamskih manifestacija u prestonici...Vole je i posetioci, a i izlagači. Ove godine ih je rekordnih 1.200 iz čak 55 država. Zemlja partner sajma je Grčka..."Posetilaca ima mnogo više nego prošle godine, iako nam vreme baš nije išlo...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.