Srbija potpredsednik Komisije za Evropu UNWTO za 2021.

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Maj.2019, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija potpredsednik Komisije za Evropu UNWTO za 2021.

Srbija će 2021. godine biti potpredsednik Komisije za Evropu Svetske turističke organizacije (UNWTO), odlučeno je na sastanku ovog tela koji je od 27. do 29. maja održan u Zagrebu, saopštilo je srpsko Ministarstvo trgovine.

Predsedavajuća Komisije za Evropu, koja broji 40 zemalja članica, biće u periodu 2020-2021. Grčka.

Kako se dodaje u saopštenju, Srbija je izabrana i za predstavnika Evrope >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i člana Komiteta ove spcijalizovane agencije UN za turizam i održiv razvoj (2019-2023).

Pomoćnica ministra Renata Pindžo ocenila je da će prisustvo u pomenutim telima, kao i imenovanje za potpredsednika Komisije za Evropu Srbiji doprineti da se Srbija nađe na izvoru najnovijih globalnih trendova u turizmu, kao i da direktno utiče na rad ove agencije UN koja je vodeći autoritet u svetu u oblasti turizma.

"Ovo je istovremeno i odlična prilika za bolju promociju svih turističkih potencijala Srbije, primenu najnovijih znanja u oblasti turizma i bolje pozicioniranje naše zemlje u evropskim okvirima", istakla je Renata Pindžo.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.