Srbi u Grčkoj umalo žrtve perfidne prevare lovaca u mutnom na lakoverne turiste

Izvor: Luftika.rs, 02.Jul.2022, 12:37

Srbi u Grčkoj umalo žrtve perfidne prevare lovaca u mutnom na lakoverne turiste

Evo jedne priče koja sve nas treba da nažalost i prilikom letovanja moramo biti na oprezu jer prevaranti ne miruju i popularne turističke destinacije ne koriste za odmor, već koriste sezonu za ekstra zaradu na lakovernim žrtvama.
Jedna naša sugrađanka objavila je na fejsbuk grupi „Grčka info“ šta joj se dogodilo na letovanju i kako je umalo bila žrtva >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << internacionalnih prevaranata.
Mirjana je nakon dana provedenog na Koviou plaži krenula u apartman, međutim tada je na svom automobilu zatekla rukom napisanu poruku.
– Pozdrav! Udarili ste moj automobil. Molim vas da me pozovete. Niku iz Rumunije. Idem u policiju ako me ne pozovete. Imam svedoke – stoji u poruci uz broj telefona.
Ona je sa ostalim članovima ove Fejsbuk grupe podelila fotografiju sa sadržajem poruke upozorivši naše turiste da dodatno povedu računa i nauče na njenom iskustvu.
– Upozorenje! Obratite pažnju. Lovci u mutnom. Jedini smo bili na parkingu kada smo došli jer smo poranili. Ja svedok i njih osmoro – napisala je Mirjana naglasivši kako je u pitanju klasičan pokušaj prevare. Na njenom automobilu nije bilo tragova navodnog sudara.
Printscreen Posle njene objave komentari su stizali u nizu. Dok su pojedini članovi grupe ubeđeni da je reč o telefonskoj prevari, drugi ne isključuju mogućnost da su prevaranti zapravo lopovi koji su samo želeli da je izvuku iz apartmana kako bi mogli nesmetano da izvrše pljačku.
– Odnesite vi to lepo u policiju i kraj – komentar je jedne korisnice ove društvene mreže.
– Ne nasedajte na ovakvo nešto. Prijavite policiji odmah jer ako vi ne prijavite naći će se neko koga će prevariti pa će mu presesti ceo godišnji odmor – posavetovala je druga korisnica.
– Pozoveš ih i skinu ti sa telefona pare. Uglavnom vas automat zadrži na vezi neko vreme i ne možete da prekinete. To se tarifira po međunarodnoj tarifi i skinu vam određenu količinu para koje kasnije naplate preko mobilnog operatera. Možda vam skinu sve podatke preko softvera koje držite u telefonu. Čuvajte vaše pametne telefone kad krenete na letovanje jer su potencijalna meta napada, ne zbog uređaja, već zbog svega gore navedenog – navodi još jedan član popularne Fejsbuk grupe.
Srbi na grčkim plažama obeležavaju teritoriju: „Sramota, u 6 ujutru trče da ostave peškire na ležaljkama“

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.