Spoljnotrgovinski deficit Grčke porastao u martu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Maj.2021, 14:59

Spoljnotrgovinski deficit Grčke porastao u martu

Grčki spoljnotrgovinski deficit porastao je za 27,1 odsto u martu ove godine u odnosu na isti mesec 2021.godine, na 2,09 milijardi evra, prema današnjim podacima državnog zavoda za statistiku.

Vrednost uvoza je iznosila u martu 5,42 milijarde evra, što je za 31,6 posto više nego u uporednom mesecu lani, dok je izvoz povećan za 34,6 procenata međugodišnje, na 3,33 milijarde, prenosi agencija ANA.

S druge strane, u prva tri meseca tekuće godine zabeležen >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je porast grčkog uvoza za 1,9 odsto na godišnjem nivou, na 13,49 milijardi evra, dok je izvoz skočio za 9,6 procenata, na 8,75 milijardi evra.

Spoljnotrgovinski deficit je u prvom tromesečju iznosio 4,73 milijarde evra, što je pad od 9,8 posto u odnosu na 5,24 milijarde u istom periodu prošle godine.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

GRČKI UVOZ I DALJE VEĆI OD IZVOZA Deficit u martu porastao za četvrtinu

Izvor: Blic, 10.Maj.2021

Grčki spoljnotrgovinski deficit porastao je za 27,1 odsto u martu ove godine u odnosu na isti mesec 2021. godine, na 2,09 milijardi evra, prema današnjim podacima državnog zavoda za statistiku.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.