Španija odbila simbole samoproglašenog Kosova - Uefa premešta turnir u drugu zemlju

Izvor: Vostok.rs, 25.Feb.2019, 16:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španija odbila simbole samoproglašenog Kosova - Uefa premešta turnir u drugu zemlju

Španija nije želela da istakne zastavu i himnu samoproglašenog Kosova, pa je Uefa odlučila da kvalifikacioni turnir reprezentacija do 17 godina premesti u drugu zemlju. Španija nije priznala nezavisnost Kosova, pa u skladu sa tim ne priznaje ni simbole (zastavu i himnu) samoproklamovane države. Uefa je zbog toga prinuđena da kvalifikacioni turnir fudbalera uzrasta do 17 godina, koji je trebalo da se igra narednog meseca, iz Benidorma i Alkoja u Španiji premesti u drugu zemlju.
Turnir, na kojem bi trebalo da učestvuju i Grčka i Ukrajina, verovatno će biti odigran u Švajcarskoj. UEFA je obrazložila da nacionalni simboli samoproglašenog Kosova nisu priznati/odobreni u Španiji i da se ne mogu isticati u toj zemlji, preneo je Tanjug.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.