Šestoro osuđeno na zatvorske kazne za ubistvo Amerikanca u Grčkoj

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Nov.2018, 14:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šestoro osuđeno na zatvorske kazne za ubistvo Amerikanca u Grčkoj

Grčki sud osudio je danas šest od devet osumnjičenih za prebijanje na smrt američkog turiste na Zakintosu na kazne od pet do 15 godina zatvora.

Oni su osuđeni po umanjenoj optužbi za namerno nanošenje telesnih povreda.

Trojica od devet optuženih su oslobođeni optužbi.

Američki turista Bakari Henderson, 22-ogodišnjak iz Ostina u američkoj državi Teksas, umro je pošto je prebijen na smrt posle svađe u baru u popularnom letovalištu Laganos >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << na ostrvu Zakintos u julu 2017. godine.

Za ubistvo Hendersona optuženo je sedam Srba, jedan Grk i jedan Britanac srpskog porekla.

Oni su danas osuđeni po nižim optužbama od onih koje je prvobitno tražio tužilac. Tužilac je tatražio da šestorica optuženih budu osuđeni za ubistvo, što podrazumeva doživotni zatvor, za jednog je zatražena kazna za saučesništvo u ubistvu a za dvojicu za nanošenje telesnih povreda.

Britanski državljanin srpskog porekla je osuđen na 15 godina zatvora. Jedan od osumnjičenih Srba dobio je kaznu od 10 godina zatvora, a trojica po sedam godina i jedan pet godina. Svi su bili u pritvoru i biće vraćeni u zatvor posle suđenja.

Sud je odustao od optužbi protiv trojice osumjičenih uključujući grčkog barmena koji je bio optužen da je blokirao bekstvo Hendersona ali da nije učestvovao u njegovom prebijanju. Barmen je pušten iz zatvora gde je držan u pritvoru od hapšenja prošle godine.

Ostala dvojica oslobođenih od optužbi su bili ranije pušteni na slobodu uz kauciju i vratili su se u Srbiju.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Presuda Srbima za ubistvo Amerikanca u Grčkoj

Izvor: VOA, 22.Nov.2018

Sud u Grčkoj proglasio je krivim je šestoricu od devetorice osumnjičenih za prebijanje američkog turiste Bakarija Hendersona na Zakintosu 2017, koji je umro od zadobijenih povreda. Među osumnjičenima su sedmorica srpskih državljana, jedan Grk i jedan Britanac srpskog porekla. Zaprećene...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.