Izvor: RTS, 27.Jul.2021, 20:51

Sarti – uživanje u visokim talasima može biti kobno, na šta treba obratiti pažnju

Vest da se odrastao čovek, plivač, udavio pre dva dana na plaži u Sartiju u Grčkoj uznemirila je mnoge. Sarti je jedno od omiljenih letovališta ljudi iz Srbije. Da li na toj plaži postoje spasioci i zašto je tako opasna?
Andonis Mihalopoulos kaže da je jedan od tri spasioca u Sartiju koji vode računa o bezbednosti.

"Kao što možete videti, ovde je veoma dobar dan i zato je postavljena zelena zastavica. Ovde nismo da pričamo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << o dobrim danima već o lošim, kada su visoki talasi i vetrovi", rekao je Mihalopoulos.
"Pre dva dana izgubili smo jednog građanina Srbije. Bila je oglašena crvena zastavica. Bili smo obavešteni kada je već bio van vode i bez svesti. Dali smo svoj maksimum, ali nije izdržao. Čuli smo od porodice da je imao neke zdravstvene probleme", dodao je spasilac iz Sartija.
Zbog toga, ističe, potrebno je da turisti budu veoma oprezni kada je postavljena crvena zastavica.
"U sezoni je oko 10, 15 dana kad su jaki talasi i vetrovi. Talasi tada dolaze brzo, jedan za drugim i mogu biti veoma umarajući", poručuje spasilac.
Gradonačelnik Sartija Mihalis Spanos izrazio je žaljenje zbog državljanina Srbije koji je izgubio život u tom mestu.
"Ja kao gradonačelnik i kao stanovnik Sartija kada vidim crvenu zastavicu na spasilačkoj kuli vrlo sam oprezan, ne ulazim u vodu nakon jela. Zato vas molim da poštujete zastavice i instrukcije spasilaca koji stalno megafonom pozivaju ljude da izađu iz vode", naglašava Spanos.
Pre dva dana se u Sartiju utopio državljanin Srbije iz Gornjeg Milanovca koji je imao 52 godine.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.