Stiže ciklon iz Grčke: Srbija ponovo na UDARU NEVREMENA, u ovim krajevima biće najobilnije padavine (TABELA)

Izvor: BKTV News, 25.Jun.2018, 15:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stiže ciklon iz Grčke: Srbija ponovo na UDARU NEVREMENA, u ovim krajevima biće najobilnije padavine (TABELA)

Ciklon koji iz Grče stiže u Srbiju doneće pravo jesenje vreme.

Srbija se još nije oporavila od snažnog nevremena, koje je u pojedinim delovima, poput Užica i Petrovca na Mlavi, ostavilo za sobom poplavljene ulice, useve i uništena domaćinstva, a stižu nam nove padavine.

Međutim, kako za portal BKTVNews navodi meteorolog "Veder tu ambrela" Đorđe Đurović, intenzitet nevremena biće znatno slabije jačine.

Narednih dana jesenje temperature >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News <<

"Do kraja juna zadržaće se prohladno vreme za ovo doba godine, s temperaturama ispod proseka.  Srbija će u sredu biti pod uticajem ciklona iz Grče, zapravo ceo Balkan će biti pod oblačnošću. Temperature neće prelaziti  20. podeok. Takođe, u sredu nas očekuje kiša, ali prema trenutnoj prognozi ne bi trebalo da dođe do poplava. Obilnije padavine možemo da očekujemo na jugu i istoku Srbije, ali ne u vidu grmljavinskih oluja koje su nas pogodile u junu", navodi Đurić za portal BKTVNews.

FOTO: Printscreen RHMZ

Prema njegovim rečima od četvrtka postepeni porast temperature, a od nedelje i stabilnije s temperaturama preko 25 stepeni.

"U narednih deset dana vreme će biti oko prosoka, imaćemo temperature oko 28, 29 i 30 stepeni."

U julu letnje temperature, ali bez tropskih talasa, odnosno dana kada bi živa u termometru prelazila 40. podeok.

"U julu ćemo imati letnje vreme, a povremeno će letnje dane prekidati prolazna naoblačenja u vidu pljuskova i pada temeprature ali to je sve uobičajno za ovo doba godine. Treba očekivati talase kada bi temperatura bila preko 35 stepeni, ali u manjoj meri nego prethodne godine", kaže naš sagovornik.

Sutra nas prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda čeka pretežno oblačno, mestimično sa kišom. Tokom dana više padavina se očekuje na jugozapadu, a u toku noći na istoku Srbije. U Vojvodini posle vedrog jutra, pre podne naoblačenje, posle podne ponegde sa slabom kišom. Vetar slab i umeren, severnih pravaca. Najniža temperatura od 12 do 16, najviša od 19 do 24 stepena.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.