Rusi će suspendovati sve klubove u Evrokupu, Grci ne podržavaju ni one iz Evrolige?!

Izvor: MozzartSport.com, 20.Apr.2016, 14:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusi će suspendovati sve klubove u Evrokupu, Grci ne podržavaju ni one iz Evrolige?!

Slovenci podržavaju Fiba, dok Grci neće podržati nijedan klub koji bude imao veze sa takmičenjima pod organizacijom Đordija Bertomeua. Šta će onda biti sa Panatinaikosom i Olimpijakosom?!

Da li se to klupko polako odmotava?! Svetska kuća košarke dala je rok nacionalnim Savezima do 20. aprila da dostave pismeni dokaz da će se povinovati zahtevima koji stižu iz Minhena, ili će u suprotnom ispaštati nacionalne >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << selekcije. Među prvima javili su se savezi Slovenije, Rusije i Grčke, koji su dali podršku Fibi. Svima je primarni interes isti - učešće reprezentacija na Evrobasketu 2017. godine, odnosno u kvalifikacijama za Olimpijske igre!

U pismu koje je predsednik slovenačkog Saveza Matej Erjavec poslao Fibi stoji da ovo telo u potpunosti podržava Fiba Evropu i namere ove organizacije da sprovede legalne akcije protiv Evrolige. Erjavec je podsetio još jednom da je Košarkaški savez Slovenije već dao otvorenu podršku Fibi još u martu i podseća da je ugovor koji je potpisan sa Evroligom zapravo poslat iz centrale Jadranske lige, tela čije je postojanje Fiba priznala prošlog leta i da je suspenzija koja je izneta ranije neosnovana i neopravdana.

„Košarkaški savez Slovenije nije vlasnik Jadranske lige niti ima pravo glasa i odluke u bilo kojoj akciji ABA. Zbog toga smatramo da Fiba sve svoje pritužbe mora da usmeri na račun Jadranske lige, ne Saveza“.

S druge strane predsednik Košarkaškog saveza Rusije Andrej Kirilenko takođe je poslao pismo u kojem je naveo da će biti suspendovani svi klubovi koji budu hteli da igraju Evrokup naredne sezone.

"Reprezentacija je naš prioritet", naglasio je Kirilenko!

Slična priča stiže i iz grčkog Saveza, koji je čak obrazložio da neće podržati nijedan klub koji bude imao veze sa Evroligom ili Evrokupom!

"Naš Savez neće podržati nijedan oblik saradnje sa Evroligom i ne dozvoljava klubovima da uđu u bilo kakav oblik dogovora sa kompanijom Eka. Mi uvek podržavamo statute, pravila i regulative i odluke koje donosi FIBA. Svim silama branićemo našu reprezentaciju i njeno učešće na svim takmičenjima pod okriljem Fiba", stoji u grčkom saopštenju.

Najveće pitanje je - šta to znači za dva najveća grčka kluba - Olimpijakos i Panatinaikos - koji su već potpisali desetogodišnje ugovore?! 

Kompletno pismo Košarkaškog saveza Slovenije možete pročitati OVDE.

(FOTO: MN Press)
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.