Rama ljut na predsednika: Grdio me kao da sam ekstremista

Izvor: RTS, 17.Jun.2017, 16:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rama ljut na predsednika: Grdio me kao da sam ekstremista

Albanski premijer Edi Rama kritikovao je novoizabranog predsednika Albanije Iljira Metu, zbog, kako je naveo, "šokantnog intervjua" koji je Meta juče dao za grčku televiziju u kojem je kazao da je Rama "u nestabilnim i lošim odnosima" sa svim susedima.
"Intervju Iljira Mete za grčku televiziju bio je šokantan! Kako je moguće da jedan albanski >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << predsednik grdi premijera kao da je ekstremista iz susedstva", napisao je Rama na Fejsbuku, prenosi ATA.

Albanska agencija navodi da je Meta, upitan u vezi sa odnosima koje ima sa Ramom tokom intervjua za grčki televizijsku mrežu Star, rekao da "pre svega treba imati na umu da je, nažalost, premijer Rama u nestabilnim i lošim odnosima sa svima, uključujući Grčku, ali ne samo Grčku, već i ostale susede".
Meta bi dužnost predsednika Albanije zvanično trebalo da preuzme 24. jula, a još vrši dužnost predsedavajućeg nacionalnog parlamenta.
Do tenzija između dvojice zvaničnika došlo je pred parlamentarne izbore u kojima će se voditi ozbiljna borba između socijalista Edija Rame i opozicionih demokrata Ljuljzima Baše.
Albanska opozicija bojkotovala je rad parlamenta i odbijala da učestvuje u izborima, ali je dogovor o učešću postignut uz posredovanje američkog izaslanika Brajana Hojta Jia.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.