Punjena jaja – obogatite slavsku trpezu ovim specijalitetom

Izvor: Lepota i zdravlje, 23.Nov.2020, 15:03

Punjena jaja – obogatite slavsku trpezu ovim specijalitetom

Pitate se šta da spremite za doručak ili večeru, a da se dopadne svim ukućanima? Deca ne jedu ljuto, vi izbegavate meso, a suprugu smeta sir? Kako usaglasiti različite prohteve, ograničen budžet i slobodno vreme za pripremu? Napravite punjena jaja, koja su odličan izbor bez obzira na doba godine. Skuvajte ih, a onda filujte u skladu sa individualnim željama ukućana. Lako ih je napraviti i odličan su izbor čak i za slavsku trpezu (samo ako je u pitanju mrsna slava). Punjena jaja Sastojci: tvrdo >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << kuvana jaja domaći majonez (ako ga ne jedete, koristite grčki jogurt) biber so senf začini i začinsko bilje po vašem izboru (origano, kari..) drugi dodaci (slaninica, šunka, sir, povrće…) Priprema: Tvrdo kuvana jaja oljuštite, a zatim prepolovite. Izvadite žumanca, izgnječite ih i pomešajte sa majonezom, senfom i začinima. Dobili ste osnovnu smesu koju dalje nadograđujete različitim sastojcima. (Pročitaj: Kako da najlakše i najbrže očistite kuvana jaja). U fil možete dodati izgnječen avokado, sitno naseckanu slaninicu, izrendan sir ili komadiće barene piletine. Ako u frižideru imate ostatke povrća (kukuruz, brokoli, paprika…), takođe ih možete iskoristiti. Jaja možete puniti i dimljenim lososom ili tunjevinom iz konzerve. Ako ste ljubitelj ljutog, u smesu kojom punite jaja dodajte malo iseckanih ljutih prapričica. (Pročitaj: Ljute papričice – otrov ili lek?) Ukus možete obogatiti i čili sosom ili nekim voćnim sokom (nekoliko kapi limunovog ili nekog drugog soka). Kad napravite fil, sipajte ga u belanca kašičicom, vodeći računa da ih ne oštetite. Ukrasite površinu različitim posipom – to će doprineti da budu vizuelno primamljivija (peršun, mirođija, aleva paprika). Punjena jaja služe se hladna, ali ne mogu se zamrznuti jer će im tekstura postati gumenasta. Savet plus: skuvajte nekoliko jaja više nego što vam je potrebno. Neće se sva dobro oljuštiti, tako da je najbolje imati spremljenu rezervu. Za razliku od nekih drugih specijaliteta, kod ovog je izgled podjednako važan kao i sam ukus. Prijatno i srećna vam slava! lepotaizdravlje.rs freeskyline/Getty via GuliverThe post Punjena jaja – obogatite slavsku trpezu ovim specijalitetom appeared first on Lepota i zdravlje.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.