Izvor: RTS, 19.Maj.2021, 06:18

Prvi srpski turisti se "dokopali" Grčke, šta treba da znate ako planirate put

Prvi turisti iz Srbije stigli su u Grčku već za Uskrs, ali tek za vikend, od kada se u Grčku ne mora preko Bugarske, veći broj naših građana pošao je na odmor u tu zemlju. Đorđe Vujaklija je sa grupom turista iz Srbije bez problema i čekanja u petak stigao u Pefkohori.
Vujaklija je rekao za RTS da na graničnom prelazu prilikom ulaska u Grčku nije imamo nikakvih problema, i da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je granicu prešao oko 18 sati u petak.

Prema njegovim rečima, jedino su im tražili potvrdu da su vakcinisani, i prošli su bez ikakvog čekanja.
"U Pefkohoriju smo zatekli lepo vreme, u subotu je bilo kiše, a zatim je bilo ponovo lepo i danas je prelepo", rekao je Vujaklija.
Kaže da su na plaže polako počeli da pristižu srpski turisti i dodaje da je većina plaža već uređena.
Što se tiče cena, Vujaklija kaže da su iste kao i pre dve godine, s obzirom na to da prošle godine nije ni bilo turista.
"Poskupljenja nema. Cene voća su od evro do dva. Cene na plažama takođe nisu menjane. Kafe na plažama kreću se od tri i po do šest evra", rekao je Vujaklija i napomenuo da što se tiče plaža sve funkcioniše po ustaljenom programu.
Kao i do sada, najam ležaljki i suncobrana je besplatan, ali je potrebno da se poruči neko piće, preneo je prve utiske iz Grčke

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.