Prvi srpski turista na Skijatosu ove godine je dočekan kao Bog, a to je samo delić priče

Izvor: Luftika.rs, 02.Jul.2020, 00:28

Prvi srpski turista na Skijatosu ove godine je dočekan kao Bog, a to je samo delić priče

Vladimir je mladić iz Srbije koji je 1. jula prvim čarter letom ove sezone sleteo na Skijatos. Tamo je za svega par sati preživeo sve – od spektakulrnog dočeka kod gradonačelnika, preko agonije sa testiranjem na koronavirus i na kraju – ogromno gostoprimstvo grčkih domaćina.
Ono što je Vladimir doživeo je u današnjoj Srbiji nezamislivo, ali u Grčkoj je postalo svakodnevnica.
Njegov živopisni izveštaj podelila je u Facebook grupu Grčka za turiste Tijana >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << Stamenić, jedna od osnivačica grupe i bloga Grčki kutak.
Njegov izveštaj prenosimo u celosti.
– Prokuvao sam tokom leta za Skijatos. Vrućina, 39 stepeni, pun avion, od toga 20 novinara. Idu da snime kako izgleda prolaz, pošto je čarter let za Skijatos iz kopnene Evrope.
Kad smo sleteli, dočekali nas topovi, ali oni vodeni. Gradonačelnik, novinari, dajem izjave. Ma sve u fulu.
Prolazim carinu, dajem pasoš, dobijem pečat. Kad, jedan čika me zaustavlja, gospodine, vi dođite ovamo. Ја pitam šta је posredi, kaže, morate da se testirate. Pitam za razlog, on kaže pa moramo neke.
Sve kamere me snimaju, stojim kod doktora, uzima mi bris i kaže sada morate u sobu, ne smete 24 sata da izlazite.
Dođem u hotel, gazda super lik. Kazem mu da sam testiran i da moram u izolaciju, doći će da me provere. Kontam, tako је svima bilo u Srbiji.
Pogledajte prelepi Skijatos A on pade u smeh, hahaha, ovo je Grčka, samo ti na рlаžu, oni sigurno se neće cimati da te proveravaju. I, to mi je bio najveći šok, kaže gazda možeš da uključiš klimu i da su ti vrata od balkona otvorena. Е kad se tad nisam šlogirao.
Odem u prodavnicu, svi skaču, еееее. Prvi turista ušao ove sezone. Маlа čast za vas gospodine.
Odem da jedem, sam ja i ne neki Grci. Naručim, jedem, a od gazed stiže piće i kolač.  
Volim ja ovu Grčku, napisao je na kraju Vladimir.
Ovako je izgledao taj doček na Skiatosu, objavila je kompanija Sabra, turistička agencija sa najviše aranžmana na Skijatosu i Skopelosu.


🛩 JUTROS, 01.07.2020: OVAKO JE IZGLEDAO SVEČANI DOČEK PRVOG ČARTERA IZ SRBIJE KOJI JE SLETEO NA SKIATOS U GRČKOJ!…
Gepostet von Sabra Travel am Mittwoch, 1. Juli 2020

Inače, Grčka za turiste je ubedljivo najbolja grupa za one koji vole da letuju u Grčkoj ili barem nameravaju u budućnosti da posete zemlju Helena. Mnoštvo korisnih saveta, bez skrivene promocije, koju vode 3 mlade Srpkinje koje žive u Grčkoj.
Ne zaboravite da pre putovanja popunite obavezni kovid formular PLF (Passenger Locator Form), i da sačuvate QR kod.
I još jedna važna napomena: Testiranje na COVID-19 se na ulasku u Grčku vrši nasumično.
5 popularnih mesta u Grčkoj za one sa plićim džepom

Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

U Grčkoj su maske obavezne samo na ovim mestima: "Na plaži, samo bikini"

Izvor: B92, 02.Jul.2020

Do 1. jula su grčka ostrva bila zatvorena za međunarodni turizam, a od juče je turistička sezona na ovim ostrvima zvanično i otvorena. Iz Beograda je poleteo i prvi čarter let za Skijatos ove sezone.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.