Propast Tomas Kuka snažno udarila bugarske, grčke i kiparske banke

Izvor: B92, 30.Sep.2019, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Propast "Tomas Kuka" snažno udarila bugarske, grčke i kiparske banke

London -- Likvidacija turoperatora "Tomasa Kuka" je sa aspekta kreditne sposobnosti negativna za bugarske, kiparske i grčke banke.

Ovu procenu iznela je rejting agencija Mudis.

"Grupa 'Tomas Kuk' je 23. septembra podnela zahtev za prinudnu likvidaciju, što je kreditno negativno za bugarske, grčke i kiparske banke jer će kolaps britanske putničke kompanije oslabiti novčani tok u značajnom turističkom i srodnim sektorima tih zemalja, što će potencijalno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dovesti do većih kreditnih umanjenja i gubitka poslovanja", saopštio je Mudis, a prenosi portal Seenews.

U saopštenju se dodaje da će prinudna likvidacija "Tomasa Kuka" i posledični pad prihoda od turizma i investicija u ove tri države oslabiti kreditni status preduzeća, poput hotela i malih firmi koje pružaju pomoćne usluge, koja su poslovala sa sada već propalom kompanijom i koja su se oslanjala na njena plaćanja.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.