Predsednica skupštine primila novog grčkog ambasadora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Apr.2009, 19:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednica skupštine primila novog grčkog ambasadora

BEOGRAD - Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović danas je novoimenovanom ambasadoru Grčke u Srbiji Dimostenisu Stoidisu zahvalila na principijelnom stavu Grčke po pitanju teritorijalnog integriteta Srbije, kao i na podršci da se pitanje Kosova i Metohije izmesti sa političkog na polje međunarodnog prava, saopšteno je iz skupštine.

Predsednica parlamenta je istakla da su osnovni ciljevi Srbije jačanje državnog i nacionalnog interesa zemlje, intenziviranje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << svih aktivnosti u vezi sa priključenjem Evropskoj uniji, poboljšanje socijalnog statusa građana i borba protiv kriminala.

Ona je rekla i da je saradnja sa parlamentima nama bliskih zemalja od izuzetnog značaja za razvoj parlamentarne demokratije u Srbiji.

Dejanovićeva se založila za jačanje saradnje Narodne skupštine i parlamenta Grčke na nivou parlamentarnih grupa prijateljstava i radnih tela, a pre svega odbora za evropske integracije i za inostrane poslove.

Stoidis je kazao da će Grčka nastaviti da daje punu podršku Srbiji na putu ka EU i pozvao Dejanovićevu na sastanak Jonske inicijative, koji će biti održan u maju u Atini.

Grčki ambasador je obavestio o formiranju grupe prijateljstva sa Srbijom u grčkom parlamentu i upoznao Dejanovićevu sa inicijativom da se prvi ovogodišnji susret održi u Grčkoj.

Sagovornici su se složili da treba ohrabriti grčke investitore da nastave sa ulaganjima u Srbiji, a Dejanovićeva je naglasila da je zakonodavna aktivnost Skupštine Srbije usmerena u pravcu stvaranja uslova za sigurnost ulaganja, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.