Povodom Dana Evrope oglasila se predsednica Grčke: Evo šta je rekla o Evropskoj uniji, ali i svetu

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Maj.2020, 18:33

Povodom Dana Evrope oglasila se predsednica Grčke: Evo šta je rekla o Evropskoj uniji, ali i svetu

Pomenula i slabosti EU

Povodom Dana Evrope i 70 godina od Šumanove deklaracije, koja je dovela do osnivanja Evropske unije, predsednica Grčke Katerina Sakelaropulu poručila je da je među zemljama članicama EU potrebna prava, a ne samo verbalna solidarnost, imajući u vidu pandemiju korona virusa i ekonomsku krizu koju ona donosi.

- U svetu koji je sve sumorniji, Evropa uprkos svim svojim nedostacima, greškama i neuspesima, ostaje svetla tačka - rekla >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je grčka predsednica, prenosi ANA.

Primetila je da uz sve svoje slabosti Evropska unija ostaje jedno od malobrojnih mesta na svetu koje može harmonično da kombinuje tržišnu ekonomiju i socijalnu zaštitu, da obezbedi vladavinu prava uz poštovanje građanskih sloboda i ljudskih prava, kao i nacionalnih i evropskih interesa.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.