Potraga za migrantskim brodom kod jugozapadne grčke obale

Izvor: N1 televizija, 13.Sep.2018, 12:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potraga za migrantskim brodom kod jugozapadne grčke obale

Grčke i evropske službe sprovode operaciju potrage za brodom koji, kako se veruje, prevozi desetine migranata, a posle poziva za pomoć jednog od putnika.

Tri broda grčke obalske straže i avion evropske agencije za jačanje granica Fronteks tragaju u moru zapadno od Pilosa, na jugozapadnom vrhu Peloponeza, saopštila je obalska straža.

Putnik koji je pozvao hitne službe javio je da u čamcu ima oko 60 ljudi i da su uleteli u teškoće, bez navođenja detalja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << />
Grčka je i dalje jedna od najpopularnijih ruta za izbeglice i migrante koji pokušavaju da uđu u Evropsku uniju, mada velika većina njih stiže preko istočnih ostrva u Egeju sa obližnje turske obale.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.