Posle deset sati čekanja na granici stigli u Grčku – turisti iz Srbije za RTS opisuju šta ih je tamo dočekalo

Izvor: RTS, 16.Jun.2020, 18:47

Posle deset sati čekanja na granici stigli u Grčku – turisti iz Srbije za RTS opisuju šta ih je tamo dočekalo

Posle deset sati čekanja na granici, porodica Bijelić iz Beograda stigla je na Sitoniju. Dragana Bijelić opisala je za Beogradsku hroniku kako je izgledao put i šta ih je dočekalo u Grčkoj.
Dragana je rekla za RTS da je na Sitoniju jutros stigla njena porodica i još oko 200 turista. Objasnila je da su čekali više sati na Granici između Bugarske i Grčke.

Prema njenim rečima, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << plaže su prazne i nema nikavih barijera između turista. Na ulazu na plaže se postavlja asepsol, ako neko hoće da dezinfikuje ruke.
Na snimcima koje nam je Dragana poslala vide se potpuno prazne plaže i zaklopljeni suncobrani. 
Dragana je rekla da njima niko nije zahtevao da se testiraju, ali da su na granici ostavili podatke i brojeve mobilnih telefona.
Podsetimo, prva grupa srpskih turista je ušla u Grčku, pošto je kasno sinoć Vlada te zemlje dozvolila prelazak bugarsko-grčke granice za državljane Srbije.
Direktor Jute Aleksandar Seničić rekao je ranije za RTS da su zbog jučerašnje situacije zaustavljeni planirani polasci autobusa za Grčku.
Ta putovanja će biti realizovana od trenutka kad se dobije zvaničan papir iz Grčke da srpski turisti mogu ući u tu zemlju preko Bugarske, navodi Seničić.
Inače, na graničnom prelazu Promahonas između Grčke i Bugarske ponovo se stvorila gužva, drugi dan zaredom, prenosi grčka agencija ANA. Vozila stoje u dugom redu još od ranog jutra, a policija je saopštila da čini sve što je u njenoj moći kako bi smanjila gužvu na ovom graničnom prelazu. Na ulaz u Grčku se čeka oko dva sata, saznaje RTS.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

POSLE DESET SATI ČEKANJA NA GRANICI: Turisti iz Srbije opisuju šta ih je dočekalo grčkim plažama (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jun.2020

Na ulazu na plaže se postavlja asepsol..Posle deset sati čekanja na granici, porodica Bijelić iz Beograda stigla je na Sitoniju. Dragana Bijelić opisala je za Beogradsku hroniku kako je izgledao put i šta ih je dočekalo u Grčkoj...Ona je rekla da je na Sitoniju jutros stigla njena porodica i još...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.