Pompeo u poseti Italiji, Vatikanu, Crnoj Gori, Severnoj Makedoniji i Grčkoj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Okt.2019, 09:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pompeo u poseti Italiji, Vatikanu, Crnoj Gori, Severnoj Makedoniji i Grčkoj

Američki državni sekretar Majk Pompeo će do 6. oktobra biti na turneji po Evropi, u okviru koje će posetiti Italiju, Vatikan, Crnu Goru, Severnu Makedoniju i Grčku.

U Pompeovoj delegaciji nalazi se i zamenik pomoćnika državnog sekretara zadužen za Evropu i Evroaziju Filip Riker, saopštio je Stejt department.

Pompeo će najpre posetiti Vatikan gde će se sastati sa papom Franjom i kardinalom Pjetrom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Parolinom, dok će se u Italiji sastati sa predsednikom i premijerom te zemlje Serđom Materelom i Đuzepe Konteom, kao i sa ministrom spoljnih poslova Luiđijem di Majom.

Pompeo će u petak boraviti u Crnoj Gori gde su planirani odvojeni susreti sa predsednikom Milom Đukanovićem i premijerom Duškom Markovićem, kao i sa ministrom spoljnih poslova Srđanom Darmanovićem.

Nakon toga, američki državni sekretar će otputovati u Severnu Makedoniju gde će razgovarati sa predsednikom Stevom Penderovskim, premijerom Zoranom Zaevim i predstavnicima Vlade, a planirana je i poseta manastirskom kompleksu Peribleptos tokom obilaska Ohridskog jezera.

Svoju evropsku turneju Pompeo završava u Grčkoj gde je planirano da se susretne sa premijerom Kirijakosom Miciotakisom i ministrima spoljnih poslova i odbrane.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Pompeo priznao da je učestvovao u telefonskom razgovoru Trampa i Zelenskog

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Okt.2019

Američki državni sekretar Majk Pompeo priznao je danas da je učestvovao u julskom telefonskom razgovoru predsednika SAD i Ukrajine, i nastavio da kritikuje poteze demokrata koje je ocenio kao "maltretiranje i zastrašivanje"...Pompeo je na konferenciji za novinare u Rimu priznao da da je "bio deo...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.