Policija pronašla telo ambasadora Grčke u Brazilu

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Dec.2016, 14:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija pronašla telo ambasadora Grčke u Brazilu

Policija je u Rio de Žaneiru našla u izgorelom automobilu ugljenisano telo ambasadora Grčke, saopštili su danas izvori bliski grčkom Ministarstvu inostranih poslova u Atini, ali je policija u Riju popodne objavila da smatra da je ambasador ubijen drugde, u kući svoje supruge, Brazilke.

Kirijakos Amiridis nestao je u ponedeljeak u gradu Nova Iguasu, 50 kilometara od Rija. Ambasada Grčke u Braziliji je saopštila da je ambasador bio na odmoru u tom mestu. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<

Inspektor policije u Riju Giniton Lages rekao je agenciji AP da su mrlje krvi za koju se veruje da je ambasadorova, nađene na kauču u kući njegove supruge, Brazilke Fransoaz Amiridis. Lages je rekao da su osumnjičeni ona, još jedna žena i dva muškarca.

Spruga ambasadora je danas saslušana, a vlasti smatraju da je ona ljubavnica jednog policajca.

Inspektor Lages je rekao da vlasti smatraju da je telo ambasadora iz kuće odneto u automobil koji je ambasador iznajmio 21. decembra. Izgoreo automobil koji odgovara opisu iznajmljenog, i uglenisano telo u njemu, nađeni su u mestu Nova Iguasu, ali forenzičari tek reba da utvrde da li je to leš ambasadora.

Brazilska policija je potragu za ambasadorom započela juče.

Brazilski mediji su preneli da je Amiridisov nestanak u ponedeljak prijavila njegova supruga, tvrdeći da ne može da stupi u kontakt s njim otkad je sam otišao iz kuće u gradu Nova Iguasu.

Na sajtu Ambasade Grčke u Brazilu piše da je Amiridis počeo diplomatsku karijeru 1985. u Atini, a ambasador u Braziliji je od ove godine.

Pre toga je bio ambasador Grčke u Libiji, a bio je i konzul u Riju od 2001. do 2004. godine.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.