Plasman albanske robe na Kosovu u februaru veći za 61,2 odsto

Izvor: Capital.ba, 20.Mar.2019, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plasman albanske robe na Kosovu u februaru veći za 61,2 odsto

PRIŠTINA, Od nametnutih taksi uvećanih za 100 odsto na proizvode iz Srbije i BiH profitirala je Albanija, koja je samo u februaru ove godine plasirala 61,2 odsto robe više u odnosu na isti mjesec prošle godine, piše prištinska Koha. Prosjek plasmana albanske robe na tržištu kosovske teritorije je u protekla dva mjeseca ove godine u prosjeku porastao za 18,7 odsto. Albanski institut za statistiku (INSTAT) je saopštio je, naime, da je Albanija u februaru mjesecu zabilježila najveći rast >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << izvoza na Kosovu (61,2odsto%), u Njemačku (7,2 odsto) i Grčku za (2,3 odsto). u odnosu na isti mjesec lani. Navodi se da je Albanija u istom mjesecu na tržištu kosovske teritorije plasirala robu ukupne vrijednosti 15,7 miliona evra, što je povećanje u odnosu na 9,75 miliona evra koliko je ta cifra iznosila u istom mjesecu prošle godine. Najveći pad u izvozu Albanija je zabilježila prema Italiji (-4,1 odsto), Španiji (-22,9 odsto) i SAD (-16,1 odsto). The post Plasman albanske robe na Kosovu u februaru veći za 61,2 odsto appeared first on INFORMACIJA JE KAPITAL - Capital.ba.
Pogledaj vesti o: Grčka,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

U prva dva mjeseca manji izvoz, a veći uvoz

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Mar.2019

SARAJEVO - Izvoz iz BiH u prva dva mjeseca ove godine iznosio je 1,781 milijardu KM, što je manje za 1,8 odsto u odnosu na isti period prošle, dok je uvoz iznosio 2,838 milijardi KM ili za šest odsto više nego u januaru i februaru lani, saopšteno je iz Agencije za statistiku BiH.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.