Pitino u Atini: Da vidimo šta imamo

Izvor: RTS, 26.Dec.2018, 15:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pitino u Atini: Da vidimo šta imamo

Slavni američki trener Rik Pitino stigao je u Atinu, gde će, koliko večeras, preuzeti Panatinaikos. Uzbuđen sam što sam ovde, rekao je Pitino po dolasku u grčku prestonicu.
Novi trener Panatinaikosa će posle podne voditi prvi trening atinskog tima, javljaju tamošnji mediji.

"Uzbuđen sam što sam ovde. Ovo je prvi put za 41 >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << godinu koliko sam trener da preuzimam tim usred sezone. Potpisao sam ugovor i počinjem da radim već posle podne", rekao je Pitino, koji će na klupi atinskog tima zameniti Đavija Paskvala.
Pitino je još rekao da je evropska košarka na veoma visokom nivou, pre svega madridski Real i CSKA.
"Ovo je za mene veliki izazov. Prvo, moram dobro da upoznam igrače i vidim koje su nam mane i prednosti", rekao je Pitino, koji je jedini trener u istoriji NCAA koji je osvojio titule sa dva univerzitetska kluba, Luivilom i Kentakijem.
Vodio je i dve NBA ekipe, Nikse i Seltikse. Pod istragom je zbog navodnog plaćanja igrača u američkoj studentskoj ligi.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Zvanično: Pitino stigao u Grčku i potpisao za PAO

Izvor: B92, 26.Dec.2018

Legendarni američki trener Rik Pitino i zvanično je potpisao ugovor sa grčkim Panatinaikosom...Pitino, koji se proslavio vodeći timove u američkoj koledž košarci, preuzeo je prvi evropski klub u svojoj karijeri...Američki stručnjak na čelu Panatinaikosa menja proslavljenog Španca Ćavija Paskvala,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.