
Izvor: Svet plus, 25.Sep.2019, 14:30 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Paprika sa renom: Odličan recept za ljutu zimsku salatu!
Paprika sa renom! Ishrana bogata renom posebno korisna dijabetičarima, ali i onima koji konstantno osećaju umor ili imaju usporen metabolizam. Bila je nezaobilazna na trpezi starih Egipćana, dok su je antički Grci koristili protiv bolova u leđima i kao afrodizijak. Odličan recept za ljutu zimsku salatu!
Potrebno:
1,250 g somborki
250 g soli
250 g šećera
>> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus <<
100 ml esencije
pola kesice vinobrana
pola kesice konzervansa
4 manja korena rena ili 2 veća
1 veza svežeg peršuna
Priprema:
Papriku oprati, očistiti od semenki i iseci na filete. U veću vanglu staviti papriku, šećer, so, rendani ren i seckani peršun. Dodati vinobran i konzervans pa promešati. Na kraju dodati esenciju i promešati. Paprike treba da odstoje 24 časa. Povremeno ih promešati. Posle 24 sata složiti filete u tegle i preliti ih sa sokom koje su pustile.