Izvor: RTS, 04.Dec.2021, 21:07

Papa Franja u Grčkoj upozorio na "povlačenje demokratije" u Evropi i svetu

Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franja stigao je u posetu Grčkoj. Upozorio je na "povlačenje demokratije" i istakao da bez Atine i Grčke, Evropa i svet ne bili ono što su danas.
Papa Franja je u svom prvom govoru u predsedničkoj vili u Atini, tokom trodnevne posete Grčkoj, izjavio je da je tu rođena demokratija.

"Danas dolazi do povlačenja demokratije, ne samo na Starom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kontinentu. Učešće svih je od suštinskog značaja ne samo za postizanje ciljeva, već zato što govori o tome ko smo mi", rekao je grčkim i vatikanskim zvaničnicima, kao i katoličkim biskupima koji su prisustvovali ceremoniji dobrodošlice.
Dodao je da bez Atine i Grčke, Evropa i svet ne bi bili ono što su danas, ali je napomenuo da se stanje u Grčkoj pogoršalo posle ekonomske krize.
Grčka predsednica Katerina Sakelaropulu poželela je dobrodošlicu papi Franji u Atini, iznoseći pohvale za njegov rad i njegovu "duboku društvenu osetljivost", prenosi Katimerini.
Papa Franja doputovao je u Atinu, u okviru obilaska mediteranskih zemalja, tokom kojeg želi da ukaže na patnje migranata i izbeglica, a u nedelju, 5. decembra posetiće, po drugi put, ostrvo Lezbos.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Papa Franja optužio Evropu da ignoriše probleme migranata

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 05.Dec.2021, 13:46

Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franja osudio je zanemarivanje izbeglica i migranata u Evropi, dok se obraćao tražiocima azila na grčkom ostrvu Lezbos. Papa je tokom posete kampu Mavrovuni 5. decembra rekao da neki u Evropi "istrajavaju u tretiranju problema izbeglica kao stvari koja ih se ne...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.