PARANOJA VEKA: Grci tvrde – Francuzi i Srbi dogovorili pobedu Zvezde nad Olimpijakosom! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Okt.2019, 20:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PARANOJA VEKA: Grci tvrde – Francuzi i Srbi dogovorili pobedu Zvezde nad Olimpijakosom! (VIDEO)

Neverovatna analiza.

U Olimpijakosu su besni zbog suđenja na meču protiv Crvene zvezde u drugom kolu B grupe Lige šampiona. Prvak Grčke je poražen u Beogradu sa 3:1, a sva tri gola je primio posle crvenog kartona koji je francuski sudija Benoa Bastijen dao fudbaleru atinskog kluba Jasinu Benziji početkom drugogo poluvremena.

Grčka Gazeta je otišla toliko daleko u analizi i nezadovoljstvu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da su pronašli navodnu spregu između srpskih i francuskih sudija i klubova i da je Bastijen zbog toga “pomogao” Zvezdi u utorak uveče.

Ovakva paranoična analiza svojstvena je, inače, srpskom fudbalskom miljeu, ali nema sumnje da je ova teorija zavere nadmašila sve gluposti kojih smo se naslušali poslednjih godina (decenija) u našoj zemlji.

Grci tvrde da je isključenje Benzije unapred režirano i da je saradnja počela utakmicom Lige nacija u kojoj je Milorad Mažić navodno pomogao Francuskoj da savlada Nemačkou. Mažić je tada svirao sporan penal za “trikolore” koji je razbesneo selektora Joakima Leva i fudbalere Nemačke. Sve se dogodilo u 84. minutu, a Grizman je doneo pobedu Francuzima sa bele tačke (2:1).

Francuzi su, prema mišljenju Grka, deo usluge vratili na meču plej-ofa za Ligu Evrope između Partizana i Moldea, kada je po njihovom mišljenju Nemanja Miletić postigao gol vredan plasmana u ligaški deo takmičenja posle prekršaja. Sudija je bio Francuz Rudi Buke, koji je u utorak u Beogradu “radio” u VAR sobi.

Grci su sada kivni na Francuza Bastijena, koji je prema njihovom mišljenju, mogao i da isključi Marka Marina u finišu utakmice. Gazeta piše da Bastijen do sada nije važio za arbitra koji često dodeljuje crvene kartone i da je pokazao samo pet crvenih na 37 utakmica u Evropi, a samo dva na poslednjih 25 mečeva.

Međutim, prava istina je da je Bastijan sudio na 44 internacionalna meča i pokazao 10 crvenih kartona. U proseku pokazuje 0,11 crvenih karton po utakmici. To je veći prosek od Damira Skomine (0,09) ili Džunejta Čakira (0,10).

Da ne pričamo o tome da je jedno od Bastijenovih isključenja u prošlosti bilo prestrogo i da je u svlačionicu ranije morao levi bek Crvene zvezde Milan Rodić. To se dogodilo na meču Lige Evrope protiv Arsenala u jesen 2017. godine, kada je to direktno uticalo na rezultat. “Tobdžije” su slavile sa 1:0 golom, zamislte, Francuza Olivijea Žirua nekoliko minuta po isključenju Rodića.

Svaka dalja priča je bespredmetna..

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.