Svega nekoliko građana Srbije jutros krenulo put Grčke

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Apr.2021, 06:26

Svega nekoliko građana Srbije jutros krenulo put Grčke

Jutros je vrlo mali broj turista iz Srbije krenuo u Grčku, nakon što su grčke vlasti donele odluku da se u ovu zemlju može ući iz Srbije, ali jedino preko Bugarske, uz potvrdu o vakcinaciji ili važeći PCR test.

Kako saznaje Tanjug, od jutros je, od momenta kada je ova odluka grčkih vlasti stupila na snagu, veoma mali broj državljana Srbije krenuo put Grčke, bilo ih je svega nekoliko, a većina su vlasnici nekretnina u toj zemlji pa žele da iskoriste priliku da obiđu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << svoje nekretnine, izmire račune i slično.

Jedan od retkih srpskih državljana koji je odlučio da s porodicom prvog dana krene put Grčke na odmor je Nišlija Aleksandar Mitić, koji kaže da pozdravlja relaksaciju antipandemijskih mera grčkih vlasti kada je reč o državljanima Srbije.

"Pozdravljam ovu odluku. Odlučili smo da s porodicom putujemo do Atine i da malo odmorimo od svega", rekao je za Tanjug ovaj Nišlija.

Na činjenicu da je veoma mali broj turista iz Srbije prvog dana relaksacije mera Grčke krenuo put jedne od omiljenih turističkih destinacija Srba, verovatno utiču i trenutni loši vremenski uslovi zbog čega su mnogi odložili putovanje, ali i neizvesnost u pogledu načina na koji će se u praksi sprovoditi ove mere.

Bez kretanja po Grčkoj

Od danas u 8.00 časova grčke granice su zvanično otvorene za građane Srbije, međutim, oni za sada neće moći da se kreću po Grčkoj, već će biti obavezni da idu samo u mesto u kojem su rezervisali smeštaj.

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić je rekla da su uslovi za putovanje u Grčku potvrda o vakcinaciji ili negativan PCR test koji nije stariji od 72 sata.

"Takođe, svako ko putuje u Grčku mora da popuni PLF formular 24 sata pre dolaska u zemlju. I dalje će se sprovoditi nasumično testiranje turista. Gosti će morati da se pridržavaju svih restriktivnih mera koje važe i za državljane Grčke", rekla je Matićeva nedavno za ''Večernje novosti''.

Za sada građani Srbije neće moći da se kreću po Grčkoj, već će biti obavezni da idu samo u mesto gde su rezervisali smeštaj.

Srpski putnici mogu da pređu na dva granična prelaza sa Bugarskom, na Promahonasu i Nimfeji, a sve ovo važi do 14. maja.

Takođe, ministarka Matić je za TV Prva potvrdila i saradnju između ministarstva i Kancelarije za IT, ali i svih turističkih agencija.

"Svi koji su zainteresovani kada uplate aranžman mogu da se prijave i za prioritetno vakcinisanje", rekla je Matić.

Dodala je da je resorno ministarstvo imalo uspešne pregovore sa Grčkom, ali i da druge zemlje prihvataju potvrde o vakcinama iz Srbije.

Grčka objavila za koga će biti obavezni kućni testovi

Obavezni kući testovi biće obavezni u Grčkoj za zaposlene u javnom i privatnom sektoru, kako bi radnici mogli da se pojavljuju na radnim mestima, prenela je danas agencija ANA.

Grčka vlada je objavila spisak delatnosti u kojima će radnici morati jednom nedeljno da se testiraju.

To su maloprodajne radnje (uključujući supermarkete i podrume pića), ugostiteljski objekti (kafići, restorani), finansijske i osiguravajuće kuće, saobraćajne službe (kopno, more, vazduh), čistači, frizeri, kozmetičari, radnici u kockarnicama i kladionicama.

Granični prelaz između Albanije i Grčke zatvoren do 26. aprila

Granični prelaz Kapštica između Albanije i Grčke ostaće zatvoren do 26. aprila, saopštila je danas policija u Korči.

To su odlučile vlasti u Grčkoj zbog trenutne epidemiološke situacije, prenosi portal Egtzit.

Kako se navodi, ulazak u Albaniju iz Grčke biće dozvoljen samo pešacima i kamionima sa teškim tovarom u periodu od 6 do 22 sata.

Autobusima, taksiju ili bilo kom drugom putničkom vozilu nije moguć prelaz do daljeg.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Grčka od danas otvorena za građane Srbije, ali uz ograničenja

Izvor: Radio 021, 19.Apr.2021

Od danas u 8 časova grčke granice zvanično se otvaraju za građane Srbije, međutim, oni za sada neće moći da se kreću po Grčkoj, već će biti obavezni da idu samo u mesto u kojem su rezervisali smeštaj...Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić je rekla da su uslovi za...

Nastavak na Radio 021...

Grčka je otvorena - ali ne bez ograničenja

Izvor: B92, 19.Apr.2021

Od danas u 8.00 grčke granice zvanično su otvorene za građane Srbije, međutim..

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.