OLUJA KAKVU GRČKA NIJE VIDELA! Kao sneg da je pao: Tukao grad, bagerima ga sklanjali sa puteva (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jun.2020, 14:18

OLUJA KAKVU GRČKA NIJE VIDELA! Kao sneg da je pao: Tukao grad, bagerima ga sklanjali sa puteva (FOTO/VIDEO)

Vatrogasna brigada dobila je oko 60 poziva da ispumpava vodu iz brojnih stambenih i poslovnih objekata

Snažna oluja pogodila je u noći između utorka i srede okolinu grčkog grada Drama, a pljuskovi su potopili brojne radnje i stanove, čak i oštetile nekoliko puteva u tom delu zemlje.

Kako javljaju grčki mediji, , a pet osoba je spaseno iz automobila koje je zahvatila bujica.

Pored velike >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << količine kiše, područje se našlo pod udarom snažnog grada. O kakvoj količini je reč govori podatak da su bageri morali da ga sklanjaju kako bi oslobodili puteve i ulice, pošto je napadalo između 30 i 40 centimetara leda.

Gradonačelnik Drame Hristodulus Mamsakos rekao je za jednu radio stanicu da su se "nebesa otvorila".

- Pitali smo se da li je stvarno to što vidimo očima. Toliko grada nismo nikada videli, nismo mogli da verujemo. Za samo sat vremena svi putevi su bili potopljeni, a u isto vreme kada je padala kiša došao je grad koji je uništio sve - rekao je Mamsakos.

Meteorolozi su upozorili da je su u toku dana mogući grmljavina, ali i pljuskovi u centralnim i severneim delovima Grčke.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.