Izvor: RTS, 09.Apr.2021, 19:45

OEBS o ubistvu grčkog novinara: Užasan događaj, napad na slobodu izražavanja i demokratiju

Predstavnica OEBS-a za slobodu medija Tereza Ribeiro izrazila je šok zbog ubistva novinara Jorgosa Karaivaza u Atini.
Tereza Ribeiro je istakla da je ubistvo grčkog novinara užasan događaj.

"Novinarima bi trebalo omogućiti da uvek bezbedno rade svoj posao. Zahtevam da grčke vlasti brzo identifikuju i privedu pravdi odgovorne i da jasno utvrde motivaciju ovog strašnog napada", navedeno je u saopštenju OEBS-a.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Grčki novinar ubijen je ispred svog doma u Atini usred dana, dok se vraćao kući sa posla. Karaivaz je radio kao reporter u oblasti kriminala na TV mreži Star.
Bio je poznat po svom izveštavanju o grčkoj policiji i kriminalu. Novinar je upravljao internet stranicom koja je izveštavala o toj temi.
Prema navodima, dvojica muškaraca na motociklu, od kojih je jedan bio u vojničkoj odeći, pucali su u Karavaiza najmanje šest puta dok je novinar izlazio iz svog automobila ispred kuće.
Procenjeno je da je na mestu događaja pronađeno 17 do 20 čaura, a detalji ukazuju da su ubice koristile prigušivač jer komšije nisu čule pucnje.
"Ubistvo novinara zbog njegovog rada predstavlja napad na slobodu izražavanja i demokratiju. Ne može biti nekažnjivosti za tako gnusne zločine", poručila je Tereza Ribeiro.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Predstavnica OEBS u šoku zbog ubistva grčkog novinara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Apr.2021

Predstavnica OEBS-a za slobodu medija Tereza Ribeiro izrazila je danas šok zbog ubistva novinara Jorgosa Karaivaza koje se dogodilo danas u Atini..."Ovo je užasan događaj", rekla je Ribeiro..."Novinari bi uvek trebalo da mogu bezbedno da rade svoj posao...Zahtevam da grčke vlasti brzo identifikuju...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.