Nesreća na praktičnoj nastavi u Grčkoj: Student iz Vranja skočio na glavu u PLITAK bazen

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Jun.2018, 19:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nesreća na praktičnoj nastavi u Grčkoj: Student iz Vranja skočio na glavu u PLITAK bazen

Obavešteni nadležni

Đ. A. iz Vranja, student treće godine Fakulteta za sport iz Niša teško je povređen 9. juna Nea Fokeji u Grčkoj, nakon što je skočio u bazen dubok samo 90 centimetara, i to na glavu!

Do nesreće je došlo u kampu, gde je ovaj fakultet održavao praktičnu nastavu. Kako saznajemo mladić je posle ručka sedeo sa ostalim studentima kraj bazena i pio kafu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Pročitajte i:

- On je odjednom ustao i skočio u bazen, možda mu je bilo vruće, možda je hteo da se pokaže pred devojkama koje su sa njim tu sedele. Uglavnom, skočio je na glavu u deo bazena gde je dubina samo 90 centimetara i teško povredio vrat. Verovatno nije dobro poznavao bazen, jer je ta grupa stigla samo dan ranije u Grčku – kazao je sagovornik upoznat sa događanjima u ovom kampu.

Odmah je prevezen u bolnicu u Solunu.

- Student je zadobio tešku telesnu povredu u predelu vratnog dela kičmenog stuba. Angažovani nastavnici, predstavnici kampa i turističke agencije preduzeli su sve mere da bi on u što kraćem roku stigao u najbližu medicinsku ustanovu. Student se nalazi u bolnici u Solunu, gde je podvrgnut dijagnostičkim i terapijskim protokolima. Obaveštena je porodica, konzularno predstavništvo, Univerzitet u Nišu i Ministarstvo prosvete i tehnološkog razvoja – navodi se u saopštenju FSFV izdatog povodom nesreće.

Kako se saznaje, mladićeva porodica otputovala je u Solun da bi bila uz njega u najtežim trenucima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.