Nastavlja se grčka liga, veliki derbi u Solunu

Izvor: Sportske.net, 05.Jun.2020, 12:25

Nastavlja se grčka liga, veliki derbi u Solunu

Takmičenje u grčkom prvenstvu nastavlja se za vikend posle skoro tri meseca pauze zbog pandemije korona virusa, a na programu je veliki derbi.

Neporaženi Olimpijakos u nedelju igra u Solunu protiv aktuelnog šampiona PAOK-a, na početku plej-ofa u kome će prvih šest ekipa iz regularnog dela odigrati 10 kola. Olimpijakos je prvi na tabeli sa 66 bodova, 14 više od PAOK-a, kome je oduzeto sedam bodova.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net <<
Novi format lige od 14 klubova čini se da je pojačao kvalitet, ekipe su postigle više golova u proseku i poseta je bila bolja, ali sada će se utakmice igrati bez publike.



"U Grčkoj je poznata strast prema fudbalu. Čak je sada i jača pošto svima nedostaje fudbal
", rekao je predsednik lige Minas Lisandru.

Veliko rivalstvo između PAOK-a i Olimpijakosa će se osim u dve utakmice u plej-ofu nastaviti i pred Sudom za sportsku arbitražu (CAS).

Solunski klub se žalio na odluku Saveza o oduzimanju sedam bodova, pošto je utvrđeno da vlasnik PAOK-a ima vlasnički udeo i u Ksantiju, koji se takođe takmiči u prvoj ligi.

Tužbu protiv PAOK-a prvo je podneo Olimpijakos, koji se takođe žalio CAS. Olimpijakos traži da PAOK i Ksanti budu izbačeni iz lige. Ksantiju je oduzeto 12 bodova.

Pre kazne PAOK-u, Olimpijakos je imao sedam bodova više.

Grčka je pravovremeno reagovala na početku pandemije i nema mnogo zaraženih u odnosu na druge zemlje u Evropi.

"Znamo šta moramo da radimo", rekao je Lisandru i dodao da bi navijači mogli da se vrate na stadione pre nego što se sezona završi, 19. ili 26. jula.

"Poslali smo plan nadležnima da ga procene, da li ćemo tokom druge faze ublažavanja restrikcija moći da dozvolimo navijačima ulazak na stadion. Verujem da imamo šansu za to", dodao je Lisandru.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Grčki fudbal se vraća velikim derbijem crno i crveno-belih

Izvor: B92, 05.Jun.2020

Za vikend se nastavlja Superliga Grčke, posle skoro tri meseca pauze zbog pandemije korona virusa, a na programu je veliki derbi...Neporaženi Olimpijakos u nedelju igra u Solunu protiv aktuelnog šampiona PAOK-a, na početku plej-ofa u kome će prvih šest ekipa iz regularnog dela odigrati deset kola...Olimpijakos...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.