Napolje, jerejske zmije - oskrnavljena sinagoga u Grčkoj

Izvor: B92, 02.Jan.2020, 20:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Napolje, jerejske zmije" - oskrnavljena sinagoga u Grčkoj

Nedavno obnovljena sinagoga u grčkom gradu Trikala oskrnavljena je antisemitskim sloganima, preneo je danas atinski portal Grik reporter.

Nepoznati počinioci su na zidu sinagoge u utorak uveče napisali, između ostalog, "napolje, jevrejske zmije" u gradu koji je dom za jednu od najstarijih jevrejskih zajednica u Grčkoj.

Centralni savet Jevreja saopštio je da je skrnavljenje sinagoge izazvalo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "bes i veliku tugu", kao i da borba protiv antisemitizma mora da bude kontinuirana.

U oktobru 2018. godine, osam nadgrobnih spomenika uništeno je na jevrejskom groblju, među kojima su neki bili stari više od 450 godina.

U tom gradu, u kome živi 81.000 stanovnika, živi i 40 Jevreja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.