Mundobasket - Šok u Šenženu, Pirova pobeda Grčke, Janis i drugovi idu kući!

Izvor: Sportske.net, 09.Sep.2019, 12:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mundobasket - Šok u Šenženu, Pirova pobeda Grčke, Janis i drugovi idu kući!

Kina više neće gledati MVP NBA lige.

Košarkaši Češke danas su napravili veliko iznenađenje pošto su na pragu da izborie plasman u četvrtfinala Mundobasketa u Kini.

Češka jeste zabeležila poraz od Grčke 84:77, ali je i pored toga napravila istorijski uspeh.

Danas smo u Šenženu videli pravu dramu, Grcima je bila potrebna pobeda od najmanje 12 koševa razlike kako bi se plasirali u četvrtfinale.

Odlično je >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Grčka krenula u prvoj četvrtina koju je dobila, međutim usledio je veliki pad igre što su Česi iskoristili da povedu na poluvremenu sa 33:32.

Vodila je Češka i do sredine treće četvrtina, ali su onda puleni Tanasisa Skurtopulosa dodali gas i uspeli da preokrenu rezultat u svoju korist.

Imala je Grčka i toliko željenih plus 12 u nekim trenucima, a onda je Janis Atetokunpo zaradio petu ličnu grešku i isključenje što je uzdrmalo favorita. Na kraju je svojim poenima Satoranski otklonio svaku dilemu oko toga ko ide dalje.

Partiju karijere pružao je Jaromir Bohačik koji je postigao 25 poena i tako pokopao nade Grka u plasman u četvrtfinale, a Grcima nije pomogao ni odlični Nik Kalates sa 27 poena i šest asistencija.

Češka prolazi u četvrtfinale u slučaju da Brazil ne iznenadi Sjedinjene američke države što će se jako teško dogoditi.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.